• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Deprem, Soğuk Hava, Şimdi de Hırsızlık Olayları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Göç’ün devam ettiği deprem bölgesinde özellikle site ve binaların boş olması hırsızların iştahını kabartıyor. Hırsızlık olayları özellikle gece saatlerinde yaşanıyor. Hırsızlık için çoğu çarşı merkezinden biraz daha uzak olan ve geceleri hiç kimsenin geçmediği bölgeler seçiliyor. Her gün hırsızlık olaylarıyla karşılaştıklarını belirten bir depremzede, şahit olduğu bir hırsızlık olayını şöyle anlattı:
 
Gece yarısında dışarı çıktım. Binanın etrafında karartılar gördüm. Biraz daha yaklaştığımda ağaçların sallandığını ve 4-5 kişinin kaçtığını gördüm.” Hırsızların koordineli çalıştıklarını düşündüğünü ifade eden depremzede, “4-5 kişi binadan kaçarken, hemen ileride duvar dibine çökmüş birkaç kişi daha vardı. Hırsızlar kalabalık gruplar halinde geziyor. Bu da bizi daha fazla tedirgin ediyor” dedi.
 
Emniyetin de bu noktada yetersiz kaldığını sözlerine ekleyen depremzede, polisi aradıklarını, ancak polisin bir saat sonra olay yerine geldiğini dile getirdi. Deprem öncesinde hırsızlık olaylarının çok az yaşandığı ve en güvenilir şehirlerden biri olan Van’da hırsızlık olaylarının bu kadar artması endişe veriyor.
dogruhaber
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir