• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Genelkurmay`da devir teslim erken yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orgeneral Hulusi Akar`ın Genelkurmay Başkanı olduğu yeni komuta kademesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.  Org. Necdet Özel`in Genelkurmay Başkanlığı görevini devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar`a, karargahtaki çalışmalarına bir an önce başlamasına zaman kazandırmak için erken veda edeceği belirtildi. Devir teslimin 30 Ağustos`tan önce gerçekleştirilmesi bekleniyor.

32 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), kararlarını imzaladı ve TSK`nın yeni komuta kademesi netleşti. 32 general ve amiral bir üst rütbeye; 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı`nın YAŞ Kararlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır. Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 33 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2015 tarihinden itibaren, 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren emekli olacaklardır. Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos - 01 Eylül 2015 tarihlerinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.”

GÖREVİ ERKEN DEVREDECEK
Yüksek Askeri Şura ile emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, selefine görevi erken devredecek. Görev süresi 30 Ağustos`ta dolacak Genelkurmay Başkanı Özel, 10 gün erken veda edecek. Org. Özel`in Genelkurmay Başkanlığı görevini devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar`a, karargâhtaki çalışmalarına bir an önce başlamasına zaman kazandırmak için erken veda edeceği belirtildi. Bu arada diğer atamalardaki devir teslim törenleri de peyderpey 30 Ağustos`a kadar yapılacak, yeni görevlerine atananlar bu tarihten itibaren resmi olarak göreve başlamış olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir