• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Eker: PKK kanla beslenen bir örgüttür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden jandarma er Abdulhalit Aras'ın cenazesine katılmak için Van`a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, cenaze töreninden sonra, Valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

PKK`nin sürekli barışa kurşun sıktığını belirten Eker, PKK`nin kan ve ölüm üzerine çalışan bir örgüt olduğunu söyledi.

PKK`nin son iki ayda yaptığı açıklamalarla bölgeyi tekrar zehirlediğini ifade eden Eker, “Yatağında uyuyan polisleri enselerinden vurarak şehit ettiler. Adıyaman`da hiçbir çatışma içerisinde bulunmayan askeri kurşunlamak, Diyarbakır`da trafik polisini tuzağa düşürüp onun hayatına kast etmek, bu son 10-15 gün içerisinde birçok kanlı saldırıyı gerçekleştirmek suretiyle barış ortamını zehirlemişlerdir.” dedi.

PKK`nin yaptığı faaliyetlerle süreci bitirdiğine işaret eden Eker, “Halkın huzuruna kasteden, paralel yapılar kuran, halkı haraca bağlayan; illegal faaliyetlerle, yol kesmelerle, cinayetlerle, adam kaçırmalarla, saldırmalarla kendini hissettiren ve toplumun artık nefret ettiği bir düzeye ulaşan terör saldırılarına da teröristlere de onların anladığı dilden cevap vermekte devlet olmanın gereğidir. Biz barışın bir an önce tesis edilmesini, bu topraklarda barışın kalıcı olmasını savunduk. Bunun için de siyasi mücadelemizi devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“PKK halkın huzurundan elini çeksin”

Bölgedeki bütün siyasi aktörlerin barış için çaba sarf etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Eker, “Bütün siyasi partiler son günlerde yapılan saldırıların nedenini sorması lazım. Huzur ve güvenlik ortamı sağlanınca bölge refaha erer, bölgede daha çok kalkınma olur, daha çok istihdam gelir. Barış sağlanırsa bu bölgenin bütün ekonomik ve sosyal sorunları çözülür. Dönüp ‘bizim sırtımızda halkımız var` diyeceğine, ‘bizim sırtımızda şu şu şu terör örgütleri var` denilebiliyorsa bu yanlıştır. Ateş düştüğü yeri yakar. Annelerimizin yürek yangınını söndürelim. Bunun için PKK terör örgütü, halkın huzurundan elini çeksin.” ifadelerini kullandı.

Bakan Eker Valilik ziyaretinin ardından Van`dan ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir