• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.  Yapılan protokolle birlikte verilmeye başlanılacak olan eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, üst limiti 100 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ndeki imza töreninde, KOSGEB Bursa Himzet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın hazır bulundu.

Girişimciliği geliştirilmesinin temin edilmesi, uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ ne başvuru yapabilmesinin amaçlandığı protokol çerçevesinde, 31 Ağustos 2015- 9 Eylül 2015 tarihleri arasında eğitimler verilecek.

Bursa Ticaret Borsası Eğitim Salonu’nda verilecek olan eğitimlere, 30 bin TL’si geri ödemesiz, 70 bin TL’si ise kredi olarak verilecek KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen ve gerekli özellikleri barındıranen 30 kişi seçilecek.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki girişimci sayısını artırmalıyız

BTB adına Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile KOSGEB adına da Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın karşılıklı olarak imzalarının ardından değerlendirmelerde bulunan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı,  her girişimcinin bir başarı hikâyesi olduğunu anımsatarak, bu eğitimlerin ardından da yeni başarı hikâyelerinin çıkacağına inandığını söyledi.

Protokolün şehir ve ülke girişimcilerine katkı sağlaması temennisinde bulunan Özer Matlı, gerekli detaylı bilgilerin Bursa Ticaret Borsası’nın www.btb.org.tr adresi ile KOSGEB’in www.kosgeb.gov.tr adresinden öğrenilebileceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)