• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
YAŞ Kararları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından açıklandı.

Emekli olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Akar'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak getirildi.

Yüksek Askeri Şura üyesi yapılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün yerine Orgeneral Abidin Ünal'ın getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay'ın yerine Ege Ordu Komutanı Galip Mendi, Mendi'den boşalan Ege Ordu Komutanlığına ise 3. Ordu Komutanı Ümit Dündar getirildi.

Şura'da ayrıca, 30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 33 general ve amiralin kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2015 tarihinden itibaren, bir generalin ise yaş haddinden dolayı 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren emekli edildi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir