• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
CHP`nin koalisyon şartı İHL`ler kapatılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti ile CHP arasındaki istikşafi görüşmelerde üzerinde anlaşma sağlamayan alanlardan biri de “eğitim”di. Akit, bu konudaki “anlaşmazlık” noktasını araştırdı ve ortaya CHP`nin müzmin “kesintisiz eğitim” ısrarı ve İmam Hatip karşıtlığı çıktı.

Kulislere yansıyan bilgiye göre, CHP`liler görüşmeler sırasında, İmam Hatiplerin ve diğer meslek ortaokullarının tekrar açılmasını sağlayan 4 + 4 + 4 eğitim sistemine ilişkin eleştirilerini dile getirdiler ve bu modelin, İmam Hatip ortaokullarının kapısına yeniden kilit vurulmasını hesabına dayanan 1 + 8 + 4 ile değiştirilmesini istediler. AK Partililer ise, görüşmelerde, eğitim alanında son yıllarda atılan adımları dile getirerek, eğitimde kalitenin 4 + 4 + 4 modeli sayesinde önemli ölçüde arttığını, bugün için üzerinde durulması gerekenin “meslek eğitimi”nde ve üniversitelerde kalitenin daha da artırılması yolundaki adımlar olduğunu belirttiler.

TİMAV BAŞKANI ECEVİT ÖKSÜZ: CHP HİÇBİR VAKİT DİNDARLARDAN YANA TAVIR ALMAMIŞTIR!

Konuyu değerlendiren TİMAV Başkanı Ecevit Öksöz, CHP`nin “istikşafi” görüşmelere de yansıyan “İmam Hatip karşıtlığı hakkında şunları söyledi:

“CHP tarihinin hiçbir döneminde din, dindarlar ve İmam Hatipler hususunda milletten yana tavır alamamış bir siyasal harekettir. Tarihin hangi döneminde olursa olsun, inanç sahipleri kendi inançlarını yaşamaya ve öğrenmeye dair özgürlüğe ve objektif haklara kavuştuklarında, CHP ve CHP zihniyeti, adeta millete savaş açmışçasına bu kesimi engellemek üzere hareke geçiyor. Bu mantık, 28 Şubat ve benzeri darbelerin diriltilme çabasına işaret etmektedir. İmam Hatip, kurulduğu günden bu yana sadece dindar nesil yetiştirmekle kalmamış, milletimizin medeniyet kökleri ile barışık hak ve hukukuna riayet eden, sadece kendi inanç kardeşlerine değil, insanlığın bütünü için huzur ve refah arayan nesiller yetiştirmiş bir okuldur. Dolayısı ile bu okulların önünü kesme gayretleri sadece imam hatiplerin önünü kesmek değil, aynı zamanda milletin kökleri ile de bağını kopartmak gayretinden ibarettir. Yeni kurulacak hükümette koalisyon veya tek parti fark etmeksizin; iktidara gelecek erkin bunu göz önünde bulundurması, eğitim olduğu kadar medeniyet tasavvurumuz açısından da büyük önemi haizdir.”

TERÖRÜ BİTİRECEK RUH İMAM HATİP RUHUDUR

Öksüz şöyle devam etti: “İmam Hatip gençliği,  mağdur olduğu dönemlerde bile asla bu millete ve milletin değerlerine zarar vermeye kalkışmamıştır. Aynı zamanda İmam Hatipler, sadece Allah`ın karşısında eğilmiş, başka hiçbir gücün karşısında eğilmemiş, aklını ve gönlünü hiçbir kişi veya kesime ihale etmemiş, özgür bireyler yetiştiren nadide eğitim kurumlarıdır. Paralel yapı 17-25 Aralık operasyonları sürecinde yaşananlar da, imam hatiplere olan ihtiyacı bir kez daha ortaya çıkarmıştır. İmam Hatip ruhu ile uğraşmak, Türkiye`nin terörle mücadelesine de zarar verir. Özellikle İslam adı altında aşırı uçların ve dış güdümlü etnik hareketlerin yoğunlaştığını gördüğümüz bugünlerde İmam Hatiplerin doğrularına ve sadece milletten yana aldıkları itidalli tavırlarına her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Terörü bitirecek, kardeşliği tesis edecek, barışı sağlayacak, sürdürecek ve geliştirecek güç imam hatip ruhudur. ”

Kaynak: Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir