• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Araban inciri tezgâhta yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araban ovasında tarım ilacı kullanılmadan, tamamen doğal ortamlarda yetiştirilen Araban (Deşti) inciri, tezgâhlardaki yerini alırken hasadın bu yıl iyi olması ise üreticinin yüzünü güldürmeye başladı.

Sabahın erken saatlerinin serinliğinde bahçelerden toplanan incirler, üreticiler ve incir satıcıları tarafından çarşı ve vatandaşların uğrak yerleri olan yol güzergâhları üzerinde tezgahlara konularak satılıyor.

Meşhur Araban incirinin bal tadında olduğunu belirten tüketiciler, bu lezzetin başka yerde yetişen incirlerde bulunmadığını söyleyerek, bu yıl yağışın iyi olmasından dolayı hasadın bol olduğunu belirttiler.

Hasat döneminin ilk günleri olduğu için fiyatların geçen yıla oranla yüksek olduğunu belirten İncir satıcıları, “İlk günler olduğu için incir fiyatları 8 liradan başlıyor. Üretici olarak fiyattan memnunuz. Geçen yıla oranla ürün olarak bu sene daha iyi verim aldık.”şeklinde konuştular.

Araban incirinin farklı tadı olduğunu ifade eden incir satıcısı Mehmet Yetişken, “Araban ovasında doğal ortamda yetiştirilen ve bal tadındaki meşhur Araban inciri aynı zamanda Deşti inciri diye de bilinir. Bu incirinin farklı bir tadı var. Bu lezzet başka bölgelerde yetişen incirlerde bulunmuyor.”dedi.

Tüketiciler tarafından sevilerek tüketilen Deşti incirinin fiyatının 1-2 hafta içinde biraz düşüş yaşayacağını ifade eden Yetişken, incirin sağlık açısından da faydalı bir meyve olduğunu da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir