• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
İşgalci Siyonistten sahabe kabirleri üzerinde içkili kafe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Kudüs'teki Müslüman tarihine ait tüm izlerini silmek için çalışan İsrail, yüzlerce yıllık Müslüman mezarlığını tahrip etti. Filistinliler tarafından Me'menullah Mezarlığı olarak adlandırılan tarihi mezarlık aynı zamanda 400 yıl bölgede kalan Osmanlı askerleriyle de dolu.


Tarihi Müslüman mezarlığını neredeyse tamamen yok eden İsrail, kalan birkaç tane kabri de ortadan kaldırmayı planlıyor

Mezarlar iş makineleriyle yok edildi
Mescid-i Aksa'ya yakın bir mesafede bulunan yaklaşık 200 dönümlük alan, geçtiğimiz yıllarda siyonist işgal devleti israil yönetimindeki Kudüs Belediyesi tarafından gasp edilip kamulaştırıldı. Bir bölümü “Bağımsızlık Parkı" adı altında yeşil alana çevrilen ve kabirlerin iş makinalarıyla yok edildiği mezarlık, içki içip Müslüman mezarlarına saldıran yerleşimcilerin çirkinliklerine maruz kalıyordu. Şimdi ise mezar alanının üstünde içkili bir kafe kullanıma açıldı.


İsrail'in yönettiği Kudüs Belediyesi'nin Müslüman kabirleri üzerinde açtığı kafe

24 saat açık içkili kafe
Kudüs'le ilgili çalışmalar yürüten Mirasımız Derneği yetkililerinin bölgeden bildirdiği ayrıntılara göre, daha önce açılması planlandığı halde açılışı ertelenen kafe, dün sabah saatlerinden itibaren hizmet vermeye başladı. 24 saat açık olacak kafe, 100 kişinin aynı anda oturabileceği şekilde tasarlandı. Alkollü içecekler dahil her türlü yiyecek ve içecek servisi yapılan mekan, Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılıyor.


Siyonistlerin saldırılarına maruz kalan Şeyh Abdullah türbesi

Filistinli alimin türbesine saldırı
1400 yıllık geçmişi olan Me'menullah Mezarlığında çok sayıda Sahabe, Tabiin ve İslam Tarihi için önemli şahsiyetler de medfun bulunuyor. İçerisinde bir de türbe bulunan mezarlıkta, kabirlerin tamamına yakını tahrip edilmiş durumda. Ünlü Filistinli alim Şeyh Abdullah türbesi ise saldırıların hedefi konumunda. Daha önce İsrail tarafından kapısına beton dökülerek girişi kapatılan türbenin camlarından içeriye çöplerini atan ve türbenin üzerine Müslümanlara hakaret içeren yazılar yazan Siyonistler, türbenin temizlenmesine de izin vermiyor.

yenişafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir