• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uludağ Üniversitesi yerel yönetimlerle işbirliği arayışında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve medya kuruluşlarıyla bir araya gelerek Uludağ Üniversite’sinden beklentilerini alan ve üniversite-kent işbirliğini daha verimli hale getirmek isteyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şimdi de ilçe belediyeleriyle bir toplantı yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Ulcay, yardımcıları ve danışmanlarıyla birlikte hazır bulundu.

Toplantıda, Bursa’nın ilçe belediye başkanları ve temsilcileri Uludağ Üniversitesi’nden beklentilerini ve işbirliği önerilerini dile getirdi.

İlçe belediye başkanları, ağırlıklı olarak üniversitenin ilçelerde kurulan meslek yüksekokullarının yörelerine önemli katkılarda bulunduğunu, bunu daha da ileri seviyeye taşımak istediklerini bildirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Üniversite olarak ara eleman yetiştiren meslek yüksekokullarının, hedeflenen Türkiye’yi oluşturmadaki önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ulcay, ilçelerin ve ülkenin gelişmesi için Üniversite olarak gerek akademik, gerek maddi anlamda her türlü yardıma hazır olduklarını, ancak bürokrasiyle zaman kaybetmeden ve proje bazlı öneriler beklediklerini ifade etti.

Önerileri ve istekleri tek tek not alan Rektör Ulcay, “Kaybedecek zamanımız ve heba edilecek kaynağımız yok. Büyük resmi görerek ve yapılacakları planlayarak elimizdeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçe belediyelerine her konuda destek ve katkıya hazır olduklarını ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir