• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Kur`an Kurslarında şampiyonlar belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolün ardından bu sene Mardin`de 700 öğrenci spor turnuvalarına katıldı. Yaklaşık 15 gün süren etkinlikler yapılan ödül töreniyle sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol ile birlikte öğrenciler hem kursta Kur`an`ı Kerim öğreniyor hem de spor yaparak eğleniyorlar. Bu doğrultuda Mardin İl Müftülüğü şehirde turnuvalar başlattı. Toplam 40 camiinin Kur`an Kursu öğrencilerinin katıldığı bu etkinliğe çeşitli köylerden katılan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Satranç, voleybol ve futbol eksenli bu turnuvalar 21 Kasım Şehir Stadyumu`nda yapıldı. Toplam 15 gün süren etkinliğin asıl amacı öğrencilere yaz ayında alternatif bir eğlence alanı sunmak. Genel olarak turnuvalarda kız öğrenciler voleybol ve satrançça ilgi gösterirken erkek öğrenciler ise futbola yöneliyor.

Mardin Müftülüğü ve Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyona bu sene 40 cami ve Kur`an kursundan 700 öğrenci katıldı. Yapılan yarışmaların sonunda dereceye giren takım ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 

Satranç

Satranç turnuvasına bu sene kız öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiği görülürken dereceye giren öğrenciler Satranç Federasyonu Mardin Temsilciliği tarafında da ayrıca ödüllendirildi. Mardin Müftülüğü de öğrencilere çeşitli kitaplardan oluşan bir kitap seti hediye etti. Kitap setinde 7 ciltlik Hadislerle İslam, 5 Ciltlik Kur`an Tefsiri, Peygamberin Hayatı, Kur`an-ı Kerim Meali, Diyanet İslam İlmihali ve birkaç kitaptan daha oluştu.

150 öğrencinin katıldığı yarışmaya dereceye giren öğrenciler Şöyle oluştu:

Kızlarda;  Hacı Nuri Saruhan Camii`nden Tusem Yılmaz Birinci, Kuba Camii`nden Kevser Sağıroğlu ikinci, Hz. Ebu Bekir Camiinden Özdenur Mansuroğlu üçüncü oldu.

Erkeklerde ise, Yakup Değer (Fuat Yağcı Camii) Birinci, Mustafa Baran (Hz. Ebu Bekir Camii) ikinci Sercan Özer (Kuba Camii) üçüncü oldu.

Voleybol

Kız öğrencilerin geçen yıllara oranla daha fazla ilgi gösterdiği Voleybol branşında ise geçen senenin şampiyonu Kuba Camisini yenen TOKİ Camii şampiyon oldu. Turnuvada üçüncülük ise Bilali Habeş Camisinin oldu. 10 takımın katıldığı turnuva büyük bir çekişmeye sahne olurken final maçını izlemeye öğrencilerin velileri de büyük bir ilgi gösterdi.

Futbol

Futboldaki mücadele ise büyük bir mücadeleye sahne oldu. 20 takımdan 300 öğrencinin mücadele ettiği futbol turnuvasında öğrencilerin mücadeleleri takdire şayandı. İlgilenilmesi halinde gelecek vadeden gençlerin mücadele ettiği böylesine güzel bir turnuvada amatör takım yöneticilerinin bulunmayışı onlar adına büyük bir kayıptı.

Finalde karşılaşan Firdevs Camii ile Nasır Camii arasındaki karşılaşma 3-3 eşitlikle bitince şampiyonu penaltı atışları belirledi. Rakibini penaltılar sonucunda yenen Nasır Camii 2015 yılının Kur`an Kursları Şampiyonu oldu. Turnuvada üçüncülüğü Şehidiye Cami alırken Fuat Yağcı Camii`de dördüncü oldu.

Turnuva sonunda Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. İl Müftülüğü ayrıca organizasyona katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri personeline de çeşitli kitaplardan oluşan bir hediye sundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir