• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
İşten çıkarılan temizlik işçileri eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de HDP’li Artuklu Beledisi tarafından işten çıkartılan 27 işçi, aileleriyle birlikte belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. Mardin’in Büyükşehir olmasıyla beraber yeni kurulan Artuklu Belediyesi’ne geçtiklerini aktaran işçiler, ancak Artuklu Belediyesi’nin kendilerini işe almayarak işten çıkarttığını söylediler. Belediye binası önünde oturma eylemi başlatan işçiler, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

“Bugün girişinizi yaparsam 20 gün sonra çıkışınızı vereceğim”

Artuklu İşçi Temsilcisi Medeni Başçı, 20 yıldır kesintisiz olarak belediyede çalıştıklarını ve birçok arkadaşının emeklisine sadece birkaç yıl kaldığını aktararak, “Şimdi ise belediye bize taşeron işçi yapmak istiyor. Peki, taşeron işçi olursak 20 yıllık hizmetimize ne olacak. Konu ile ilgili başkan ile görüştük. Başkan, ‘Bugün girişinizi yapacağım, ama 20 gün sonra çıkışınızı vereceğim.” dedi. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Artuklu Belediyesi yeni kurulan bir belediye ve kadro boşluğu var.  Bizi kadroya alsınlar. Bu işçilerin çoğu kadro hakkını kazanmışlar. Biz hakkımızı alıncaya kadar demokratik eylemimize sürdüreceğiz.” dedi.   

Başkan ‘Size burada ekmek yok!’ diyor.

18 yıldır belediyede çalışan İbrahim Usanmaz ise şunları söyledi; “Bu 3 dönemdir kesintisiz olarak çalışıyoruz ve şuan kadar hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi ise yeni gelen Belediye Başkanı 3’üncü defadır bizi toplayıp elimize verdiği istifa dilekçelerini imzalamamızı istiyor. Biz niye imzalayalım. Başkan ‘Size burada ekmek yok!’ diyor. Her birimizin 10’nar çocuğu var, yazık değil mi? Bunlar seçim döneminde birilerine söz vermişler ve şuan bizi işten çıkartıp yerimize bunları almak istiyorlar. Biz sağ olduğumuz sürece demokratik hakkımızı kullanacağız. Biz ve çocuklarımız buradayız. Hakkımızı alıncaya kadar buradan ayrılmayacağız.”

İşten çıkartılan işçilerin aileleri de eşlerine destek vermek için eyleme katıldıklarını ve bir ay bile sürse buradan ayrılmayacaklarını belirttiler.

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak ise konu ile ilgili görüşme talebimizi reddetti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir