• DOLAR 32.366
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Bursa'da sigara içtiren yerlere rekor ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol denetim ekipleri, 2015 yılının ilk altı ayında 55 bin 481 denetim gerçekleştirirken, 1 milyon 522 bin 765 TL idari para cezası kesti.

Bursa’da dumansız hava sahasının korunmasına yönelik çalışmalar, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol ekipleri tarafından kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen denetimler ile devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, oluşturdukları ekipler tarafından 2015 yılı ilk altı ayında 55 bin 481 denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, bu denetimlerde 514 işletmeye 1 milyon 522 bin 765 Türk Lirası idari para cezası kesildiğini belirtti.

Yılın ilk altı ayında üç ve daha fazla kanun ihlalinde bulunan 32 işletmeye geçici kapatma cezası verildiğini belirten Akan, “Aynı şekilde 552 şâhsa kapalı alanda tütün ve tütün ürünü tükettiği için 55 bin 200 TL idari para cezası uygulandı.” dedi.

İl genelinde tütün kontrol çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdüğüne dikkat çeken Dr. Akan, “İl tütün kontrol ekiplerinin sayısı 27 ekip olup, her ekip bir sağlık personeli, bir polis memuru ve iki zabıta memuru olmak üzere dört kişiden oluşmaktadır.  Ekiplerimiz ilimiz genelinde belirli bir plan dâhilinde sürekli ve ihbar gelmesi halinde herhangi bir programa bağlı kalmaksızın denetim yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

2014’te 3 Milyon 45 bin 85 TL Ceza Kesildi

Geçtiğimiz yıl boyunca 112 bin 770 denetim gerçekleştirildiğini belirten Dr. Akan, yapılan bu denetimlerde bin 201 işletmeye idari yaptırım uygulanarak, 3 milyon 45 bin 85 TL idari para cezası verildiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl üç ve daha fazla kanun ihlalinde bulunan işletmelere de 117 geçici kapatma cezası verildiğini belirten Dr. Akan, 947 şâhsa kapalı alanda tütün ve tütün ürünü tükettiği için idari para cezası uygulandığını, şahıslara uygulanan idari para cezasının ise toplamda 86 bin 177 TL olduğunu belirtti.

Çalışmalar devam ediyor                                                                                              

Dumansız hava sahasının genişletilmesi için kurumsal projeler geliştirdiklerini belirten Dr. Akan sözlerini şöyle bitirdi: “Bu amaç sosyal etkileşimin en fazla olduğu ve sigara alışkanlığının çoğunlukla başladığı çalışma ortamlarında bağımlılığı azaltmak için ‘Tütünsüz Kurum Projesi’ni başlattık. Projemiz, kurum sınırları dâhilinde kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesini sağlayarak, işyeri çalışanlarını pasif içiciliğin zararlarından koruyan düzenlemeler getiriyor.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir