• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
İslami Düğünler Türkiye geneline yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumunun büyük bir önem verdiği düğün geleneğinin İslami ölçülere göre yapılması her geçen daha da yayınlaşıyor.

Haremlik selamlığa riayet edilen, halayların ilahiler eşliğinde çekildiği İslami düğünlerden biri de Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kandil Beldesinde gerçekleşti.

Kürtçe ve Türkçe düğün albümleri hazırlayarak İslami düğünlerin yayınlaşmasına katkı yapan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Konya Grup Davet’in hazır bulunduğu düğünün Beldede yapılan ilk İslami Düğün olduğunu belirten düğün sahibi Derviş Koca, alternatif olmadığından bugüne kadar köydeki düğünlerin İslami ölçüler dışında yapıldığını belirtti. Koca, İslam dairesi içinde yapılan bu düğünün diğer belde sakinlerine de örnek olması temennisinde bulundu.

Kur’an tilavetiyle başlayan düğünün davetlileri arasında yer alan araştırmacı yazar ve televizyon programcısı Özkan Yaman da kısa bir konuşma yaptı.

“Peygamberimiz’in sünnetini yaşatmak boynumuzun borcu”

Konuşmasına evlenen çiftlere mutluluk dileyerek başlayan Yaman, “Düğünler Peygamber (sav)’in sünnet-i seniyesi, bize hediyesidir. Aynı Peygamber efendimiz (sav)’in Hatice annemizle düğünü gibi veya Ali (kv) ile Fatıma annemizin düğünü gibi. Bu sünneti köyde de olsak, şehirde de olsak yurtdışında da olsak yaşatmak bizim boynumuzun borcu.” dedi.

Bolca halayın çekildiği düğün takı merasiminin ardından yapılan dua ile sona erdi. (Hamza İrasul - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir