• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Yakalama kararlarını engelleyen yetkililere suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail'in Gazze`de uyguladığı insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisinde şehit olanların aileleri, Çağlayan'daki İstanbul Mehmet Selim Kiraz Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan şehit aileleri, bugüne kadar kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

“Yetkililer önümüze engel çıkarıyor”
Şehit yakınları adına açıklama yapan Şehit Cengiz Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, “Mavi Marmara katılımcıları ve şehit yakınları olarak tamamen iyi niyetle ve sabırla yürütmeye çalıştığımız hak arayışımızda, saldırının üzerinden geçen uzun zamanda ulusal ve uluslararası zamanda çeşitli kazanımlar elde edildi. Bizler hukuk çerçevesinde her platformda hakkımızı aramayı, şehitlerimizin ve Filistin`de zulüm gören küçük çocukların boynumuza yüklediği bir borç olarak görüyoruz.

Bu bağlamda İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde saldırıda emri veren komutanların sanık olarak yargılandığı dava, delillerin ortaya konması ve tarihe not düşülmesi açısından son derece önemlidir. Bu davada yaşanan çeşitli sıkıntılara ve engellere rağmen 26 Mayıs 2014 tarihli duruşmada verilen yakalama kararları, eşlerini, evlatlarını kaybeden bizler açısından adaletin tesis edilmesi açısından önemli bir adımdır. Ancak gelinen noktada, bu kararların üzerinden geçen 15 aylık uzun bir süreye rağmen kararların yerine getirilmemiş olduğunu, kendi devletimizin adli ve idari makamları tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olarak engeller çıkarıldığını görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

“Katiller aranması gerekirken belki serbestçe ülkemize bile geliyorlar”
"Cumhurbaşkanı ve Başbakanının bu konudaki tavrı ortada iken böyle bir mücadele ile ilgili bürokratların nasıl böylesine bir tavra girdiğini anlamak mümkün değildir" diyen Topçuoğlu, “O katiller kırmızı bültenle aranması gerekirken hala serbest bir şekilde istedikleri yere gidebilmektedirler, belki ülkemize bile gelmekteler. Hangi davada görülmüş ki mahkemenin almış olduğu kırmızı bülten kararı Dışişleri Bakanlığına sorulsun? Velev ki soruldu, nerede görülmüş ki dışişleri bakanlığı 10 vatandaşın katili sanıklarla ilgili kırmızı bülten kararını engellesin?” diye ifade etti.

Kırmızı bültenlerin İnterpol`e gönderilmeyişinin kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Topçuoğlu, “Yaklaşık 6 ay önce yaptığımız basın açıklamasında sorduğumuz bu soruları, bugün yeniden sormamızın anlamsız kaldığını, adalet bakanlığının, mahkemeye sunduğu cevap ile anlamış bulunmaktayız. Bakanlık, kırmızı bülten formları ile ilgili değerlendirmelerinin devam ettiğini bildirmiştir. Kuşkusuz Adalet Bakanlığı bağımsız mahkemelerin vermiş olduğu bir karar hakkında değerlendirmede bulunma hakkında sahip değildir. Bu adaletsizlik, bizleri en az Siyonistlerin zalimliği kadar yaralamıştır.” dedi.

“Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz”
Hangi şartlarda olursa olsun mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Topçuoğlu, “Bu nedenle, yaşadığımız adaletsizliği adli makamlara taşımak için kırmızı bülten formların İnterpol`e gönderilmesine engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldik. Bizler her ne yaşarsak yaşayalım ve adaletsizlik kimden gelirse gelsin hukuk mücadelemize ulaşabildiğimiz her platformda devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” diyerek kırmızı bültenlerin İnterpol`e gönderilerek hukuksuzluğun giderilmesini istedi. (M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir