• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Örtüden Taviz Vermeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Örtünün Allah’ın emri olduğuna hiçbir kuşku yoktur. Fakat Müslümanların, bilhassa örtülülerin, bu ehemmiyeti bilmeme veya bilememelerinden (çünkü okumuyorlar) kaynaklanan bazı yıkıcı yanlışlarla karşılaşıyoruz. Mesela örtülerinden taviz veriyorlar ve bu taviz neredeyse Allah’ın emri olan örtüden şüpheye düşürecek kadar imanı zayıflatmaya sebep oluyor. Beni bu kanıya götüren bir anımı paylaşmak istiyorum:

Konak Diş Eğ. ve Araş. Hastanesi’nde röntgen için sıramı bekliyordum. Sırada 4-5 başörtülü bayan, 2-3 tane de bey vardı. Doktorun kapıdan; “Başörtülerinizi çıkarıp bekleyin” demesi üzerine adeta şok olmuştum. Benden başka “bunca erkeğin önünde nasıl çıkarırız?” diyen olmadı. Verdiğim tepki üzerine erkekleri bekleme odasına binbir minnetle çıkardılar. Düşünebiliyor musunuz? Örtülerini çıkarıp röntgen için, hayır hayır doktor istediği için Allah’ın emrini unutarak, örtülerinden sıyrılıp taviz verdiler...

Sıra bana gelmiş ama örtümü çıkarmadığım için doktorun; “bu şekilde röntgen çektirmem, sende diğerleri gibi örtünü çıkaracaksın” demesi beni hayli kızdırmıştı. “Başörtümü çıkarmayacağım ve siz de bu şekilde röntgen çekeceksiniz!” demem üzerine doktor adeta çıldırmış, “bunca insan çıkarıyor sen niye çıkarmıyorsun?” gibi daha nice hakaretler etmişti. (Ki bazılarını söylememe hayam müsaade etmiyor.) Çünkü böyle bir tepki vermemi beklemiyordu. Hemşirenin “erkek olduğu için çektirmiyor”, doktorun “öyleyse iki saat sonra gel bayan doktor çeksin” sözleri birbirine karışıyordu.

Öfke ve kırgınlıkla dışarı çıktım. O sırada örtülerini başlarına geçirmeye çalışan bayanlarla gözgöze geldim ve içimden geleni söyleyiverdim: “Zaten başımıza ne geliyorsa verdiğimiz tavizden geliyor” Öyle değil mi? Öğretmen mi olacaksın, taviz vermeden olmaz! Öğrenci, doktor, hakim, avukat mı olacaksın, tavizsiz olmaz! Evet böyle diye diye kalan hardal tanesi kadar imanı da almaya çalışıyorlar. İki saatin sonunda hastaneye döndüğümde benim gibi çarşaflı kardeşlerimle karşılaştım. Onlara örtülerini çıkarıp çıkarmadıklarını sorunca, sadece yüzlerini açtıklarını söylediler. Bunun hesabını doktora sorduğumuzda, “röntgen iyi çıksın diye” demişti. Evet röntgen bahane, kadınları hayasızlaştırmak şahane! Yaşadığım bir samimiyet testiydi. Bu ve buna benzer testlerden nice bayan geçti ve geçecek. Acaba bunun farkında mısınız? farkında mıyız? Rabbim bu farkındalığı bütün Müslüman hanımlara nasip etsin. Hayasızlığın kaynağı olan tavizin kökü, ancak Allah’ın emrine sarılmakla kurur. Bu anlamda başörtüsü mücadelesi veren kardeşlere sesleniyorum... Sakın taviz vermeyin, vermeyin ki hayasızlık deryasında yüzenlerin kaynağı kurusun... Allah’ın emrinden taviz vermeyenlere selam olsun!
 
HAFTANIN YAZISI Esma Genç / İzmir - Yaş: 20
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir