• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Çukurova Üniversitesine 10 bin öğrenci kayıt yaptıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı kayıtları başladı. Ağustos’un 7’isine kadar sürecek kayıtlarla ilgili açıklama yapan ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, 2015 ÖSYS sonuçlarına göre bu yıl toplam 10 bin 10 öğrencinin Çukurova Üniversitesine kayıt yaptırma hakkı kazandığını kaydetti.

Ek yerleştirmelerle bu sayının artmasının beklendiğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, kayıtlar sonunda Çukurova Üniversitesinde öğrenci sayısının 48 binin üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu’nda kayıt stantlarını gezen Erdoğan, kayıt işlemlerini yapan personelle ve öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin bilgi alabilmesi için stantlar kuruldu

Öte yandan, ÇÜ’de öğrencilerin daha kolay bir şekilde kayıt yaptırabilmeleri için danışma masaları kurularak sıra numaraları verildi. Bu şekilde öğrencilerin, sırayla kayıt olacakları bölümün standına gelerek bir dakikadan kısa sürede kayıt yaptırdığı belirtildi. Kayıt sonunda öğrencilere Çukurova Üniversitesi tarafından çeşitli hediyeler verilirken, kurulan bilgilendirici stantlarda da öğrencilerin üniversite hakkında bilgi alması sağlandı.

E-kayıt ile şu ana kadar 2 binin üzerinde öğrenci ÇÜ’ye kayıt oldu

Ayrıca, YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamındaki Elektronik Kayıt (e-kayıt) ile de Çukurova Üniversitesine şu ana kadar 2 bin 270 civarında öğrencinin kaydının yapıldığı belirtildi. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmadığı bildirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir