• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Tesettürüm!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah-u Tela Kuran-ı Kerim`de şöyle buyurmuştur: “Yahudi ve Hıristiyanlar sizden memnun kalmazlar. Ta ki siz onlara tabi olana kadar (Bakara Suresi:160).” Günümüzde bu ahlâki yozlaşmayı gördüğümüzde hep bu ayeti kerime aklımıza gelir. Rabbim ne güzel buyurmuş; öyle ya, günümüzde Yahudi ve Hıristiyanların ve de maşalarının bizi kendilerine benzetme ve ya en azından bizi kendimizden uzaklaştırma çabalarına bakar mısınız? Tabii çok akıllılar(!) ya Müslümanları kalesi olan tesettürden vurmaya başlıyorlar.
 

Bir de moda adı altında renkli modellerle vücut hatlarını belli edecek darlıkta, çeşitli aksesuarlarla süslenmiş, dikkat çekici birbirinden gösterişli, markalı, pardösüler yok mu? Bu da yetmiyormuş gibi pardösülerimizi de kısalttılar tunik hâline getirdiler. Yine kadınları istismar edip reklam aracı olarak kullandılar. Bir de bunun dindar diye bildiğimiz kanallarda çıkması işin vahametini daha bir açık şekilde kendini göstermektedir. Oysaki Üstadın (ks) deyimiyle; “Tesettür Müslüman kadının simgesidir. O zaman kalemizden çalmalarına nasıl izin veriyoruz.”
 

Eskiden tesettür denince aklımıza çarşaf ya da tepeden tırnağa geniş ve uzun pardösüler gelirdi. Ve genişçe omuzların üzerinden bırakılan eşarplar… Haya ve edep timsali annelerimizin günümüze taşıdığı tesettür buydu aslında.
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki biz tesettürümüzden taviz verdikçe onların ekmeğine yağ sürmekteyiz. Oysaki onlar imanımızın son zerresini de almadan bizden memnun kalmazlar. Ama tesettüründen taviz vermeyip mücadele veren bacılarımız bu dünyada var oldukça onlar emellerine ulaşamayacaklar. Yorulduklarıyla kalacaklardır bıiznillâh
 

Zeynepsena / Batman (Gercüş)
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir