• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Bereketli Kampanyası sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü yetkilileri, tarımsal sulama konusunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Mardinli çiftçiler ile bir araya geldi.

Dicle EDAŞ Mardin İl Koordinatörü Osman Hondu, Mardin İl Müdürü Tekin Türk ve Dicle EPSAŞ İl Müdürü Ekrem Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda çiftçinin katıldığı toplantı, samimi sohbet ortamında geçti.  Şirketin çiftçiler için hayata geçirdiği tarımsal ulama kampanyanın anlatıldığı toplantıda Dicle EDAŞ yöneticileri, çiftçinin elektrik borcuna yüzde 80’e varan oranda indirim sağlayan kampanyaya katılım çağrısı yaptılar.

Damlama usulü sulama verimi artırıyor

Çiftçilere ‘Bereketi Bol Olsun’ kampanyası ile sağlamış olduğu imkânların, Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizen Dicle EDAŞ yetkilileri, yatırım programları çerçevesinde alt yapı hizmetlerine ağırlık verileceğinin altını çizdiler. İsraf konusunda çiftçilerin daha dikkatli ve duyarlı davranması gerektiğini de belirten Dicle EDAŞ yetkilileri, damlama usulü sulamanın, hem toprağın yapısını, hem de ekolojik dengeyi koruyacağını belirttiler. Bu sayede daha yüksek verim elde edileceğine de dikkat çeken Dicle EDAŞ yetkilileri, bunun tüm müşterilerine sağlıklı ve kesintisiz enerji verilmesi açısından da önemli olduğunu kaydettiler.

Son gün 15 Ağustos

Çiftçilerin yanı sıra merkez Artuklu, Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ilçelerinden gelen muhtarların da katıldığı bilgilendirme toplantısında Dicle EDAŞ yetkilileri, kampanyanın detayları hakkında bilgiler de verdiler.

Dicle EDAŞ yetkilileri, ‘Bereketi Bol Olsun’ ismi verilen ve çiftçilerin menfaatine olan kampanyanın 15 Ağustos tarihinde sona ereceğine dikkat çektiler. Bu nedenle kampanyanın sağladığı imkânlarından yararlanmak isteyen çiftçilerin, Dicle EDAŞ’a uğramalarını ve kampanyaya katılmalarını isteyen yetkililer, uzatılan bu elin geri çevrilmemesini önerdiler.

Karşılıklı görüş ve önerilerin de dile getirildiği toplantıda ayrıca katılımcılardan, Dicle EDAŞ’ın tarımsal sulama konusunda yaptığı fedakârlığın çiftçilere anlatılması için destek istendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir