• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
`Kirli propagandalara aldırış edilmemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde yaşanan PKK saldırıları sonrası halk üzerinde bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışıldığını ve pazar yerleri, kapalı alanlar ve Camilere ‘canlı bomba saldırısı yapılabilir` propagandalarına tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, başlatılan bu tür kirli propagandalara prim verilmemesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Bazı çevrelerin bilinçli bir şekilde halkı Camilerden soğutma ve halkın üzerinde korkulu günler yaşatmaya çalıştığını belirten Göral, Halkın özellikle camilere gitmelerinin önünü almak için camilere bombalı saldırı yapılacağı tarzında kirli propagandalar yapmasını manidar bulduklarını söyledi.

Halkımızın tedirgin olduğunu görüyoruz

Suruç`ta meydana gelen patlamanın ardından Türkiye`nin de bir şekilde kirli bir savaşın içine çekilmeye çalışıldığını belirten Göral, şuanda Türkiye`nin de kısmen bu kirli savaşa girdiğini belirterek, “Bizi ilgilendiren kısmı ise camilerin hedef alınmasıdır. Şuanda, özellikle PKK sempatizanları tarafından halk arasında camilerde canlı bomba saldırısı yapılacağı yönünde propaganda yapılıyor. Yine MİT tarafından Türkiye`de bazı iller bu noktada uyarılmıştı. Şuan ilçe ve il merkezimizde camilere katılım noktasında özellikle Cuma namazlarında azalmaların olduğunu görüyoruz. Bu söylemler her ne kadar gerçek olmasa da halkımızın tedirgin olduğunu görüyoruz.”şeklinde konuştu.

“İslam`ı kendilerine hedef alanlar kendilerine zarar verecektir”

İslam`ın ve kutsal mekânların hedef alınmasının kimse fayda sağlamayacağını belirten Göral, hangi yapı, ideoloji ve düşünce olursa olsun bu tür kirli propagandalar ile İslam`ı kendilerine hedef almalarının, kendilerine zarar vereceğini söyledi.

Göral, “Burada da İslam`ın aleyhine bir şeyler yapılıyor ise bu onların zararına olacaktır. Halkımızı Camilerden soğutmak gibi korku ve dedikoduların yapılması ve gündeme getirilmesi kendilerinin aleyhine olacaktır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir