• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Van UMKE Temel Eğitimi tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimleri Programı, Katılım Belgesi dağıtım töreni ile sona erdi.

Törene, İl Sağlık Müdürü Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Süleyman Balkış, Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube Müdürü Muhammed Rıdvan Saydan, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Aydoğan Kaya, UMKE İl Sorumlusu Sinan Şahin ve SAKOM Sorumlusu Ümit Arslan katıldı.

Van ve Muş`tan 20 kişinin katılımıyla başlayan eğitim programında, taşıma teknikleri alternatif aletler, temel KBRN, travma, affet haberleşmesi, enkaz güvenliği, temel kampçılık, affet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame ettirme konularında eğitimler verildi.

Teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitim programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci, UMKE Temel Eğitimi programına katılan sağlık çalışanlarının teorik ve uygulamalı olarak bugün eğitimlerini tamamlamış olduklarını belirterek, “Yaklaşık bir haftadır zorlu bir eğitimden geçtiniz, görevinizin henüz başındasınız ve bu görevde çok kutsal işler yapacaksınız. İleride çok büyük olaylarla karşılaşacaksınız. Bu almış olduğunuz eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Ekinci, “Van UMKE olarak güçlü bir eğitmen kadromuz var, temel eğitimlerin tamamı bağlı illerin katılımıyla yapılmakta, tatbikatlarda her ile sorumluluk verilir. Her ilde tatbikat yapıldığını kapasite arttırıcı faaliyetler birlikte planlanır ve icra edilir. Ulusal veya bölgesel operasyonlarda birlikte hareket ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Ekinci, bölgede 245 UMKE personelinin bulunduğunu söyledi.

Van sağlık kampında gerçekleştirilen UMKE Temel Eğitimleri Programı, Katılım Belgesi ve Suriye ile Irak mülteci kampında görev alan UMKE personellerine Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu teşekkür belgesiyle Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu plaket dağıtım töreni ile sona erdi.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir