• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
`Türkiye Hafızlık Yarışması` finali Ağrı`da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen din görevlileri arası 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali Ağrı'da yapıldı.

Ağrı Merkez Camii'nde gerçekleşen yarışmaya bölgelerinde birinci olan on hafızlar katıldı.

Programda konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, yarışmanın Ağrı'da yapılmasını sevinçle karşıladığını, kent insanının hem Peygamber'e hem de Kuran'a aşık, dinini çok güzel yaşayan bir halk olduğunu belirtti.

“Allah Kur'an-ı Kerim'i bu toplumdan kaldırmasın” diyen Işın, şöyle devam etti: “Bir din âliminin tabiriyle eğer Kur'an-ı Kerim'i bu kâinattan çekerseniz, bu kâinat başını bir yere çarpar ve paramparça olur. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim sadece İslam âlemi için değil, bütün dünya için bir nimet, ruh, kuvvet ve kudrettir. Cenab-ı Hak bu kuvveti ve kudreti bu dünyadan eksik etmesin.”

Daha sonra Başkanlığı temsilen söz alan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi Kur`an`ın kardeş olmayı, muhabbet kurmayı, birlik ve dirlik içerisinde güzel bir hayat yaşamayı emrettiğini vurguladı.

Çelebi, "Sinop, Uşak, Ankara ve Konya'da bu yarışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle Ağrı'ya geldik. Bu yarışmalarımızın en önemlisi ve ödül bakımından da en yüksek olanı hafızlık yarışmalarıdır. Onun için Ağrı'yı sevdiğimizin, Ağrı'ya değer verdiğimizin ve Ağrılı kardeşlerimiz ile bir arada bulunmak isteyişimizin bir göstergesi olarak bugün burada sizlerle birlikteyiz” dedi.

İl Müftüsü İbrahim Gemici ise “Allah, bu hizmette bizlere güvenle bakanlardan ve de desteğini esirgemeyenlerden razı olsun. İnşallah bu Kur`an ziyafeti ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz üzerindeki kara bulutların dağılmasına vesile olur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bölgelerinde birinci olan on hafız, Jüri Başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin`ın yaptığı seçici kurul üyeleri önünde ter döktüler.

Yarışmada, Rize'den Kadir Yılmaztürk birinci olurken, ikinciliği İzmir'den Yasin Uslu, üçüncülüğü ise Erzincan'dan İlhami Taşan elde etti.

Birinciye 10 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye 8 bin TL olarak belirlenen Hafızlık Final Yarışması Ödülleri, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılış programında Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde sahiplerine takdim edilecek.

Ağrı İl Müftülüğü`nün tüm yarışmacılar için hazırladığı yarım altın, cumhuriyet altını ve muhtelif hediyelerin takdimi ile yarışma programı sona erdi.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir