• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Batman Üniversitesi`nde BESYO özel yetenek sınavı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO), özel yetenek sınavını, Batı Raman Kampüsü kapalı spor salonunda 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Kapalı spor salonunda kurulan koordinasyon parkurunda bin 679 öğrenci sınavı geçebilmek yarıştı. Bu sınavda başarılı olan 156 öğrenci puan sıralamasına göre, BESYO`da yer alan; Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği`nin birinci ve ikinci öğretim bölümlerinden herhangi birisine yerleşmeye hak kazanacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam spor salonuna gelerek sınava katılacak öğrencilere, ailelerine ve elemelerde görev yapan tüm personele başarılar diledi.

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu; Spor Yöneticiliği bölümünde engellilere, 1. ve 2. öğretimde 2 bayan, 2 bay olmak üzere toplamda 4 kontenjan ayırdı. Engelli adaylar parkur elemelerine tabi tutulmazken, sporcu özgeçmişleri ve varsa millilik belgeleri dikkate alınarak YGS, ortaöğretim başarı puanı ile mülakata tabi tutularak değerlendirmeye alındılar.

Yetkililer, öğrencilerin sınav sonuçlarını bir hafta içerisinde www.batman.edu.tr adresinden öğrenebileceklerini bildirdiler.(İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir