• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Şanlıurfa'da kuşlar için 3 bin ev
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği (USTA-DER) işbirliği ile “Şanlıurfa’da birlikte yaşıyoruz” projesi kapsamında kentin değişik birçok noktasına 3 bin tane kuş evi asılacak.

Kuş türlerinin aşırı sıcak olduğu kentte yaşamlarını kolayca sürdürebilmeleri için yapılan söz konusu proje Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç'in Fatih Sultan Mehmet Parkında (Kasaptaşı) katıldığı programla hayata geçirildi. Programda parkta bulunan ağaçlara kuş evi asıldı.

Programda konuşan Başkan Güvenç, projenin insani olduğunu söyledi. Kuşlara adeta merhamet yuvası yaptıklarını ifade eden Başkan Güvenç, şunları kaydetti: "Çevreye ve ekolojiye dost bir medeniyete sahibiz. Osmanlı imparatorluğu zamanında kurulan sokak hayvanları derneği ve barınakları hizmetlerini günümüzde örnek alarak yapılan çalışmaları benimsemekteyiz. Özellikle büyük parklarımızda yapacağımız kuş yuvaları ve sokak hayvanlarının su içebileceği sebillerle ortak yaşadığımız hayvanlara da hizmet ediyoruz. Bu projelerimizin yanı sıra mevcutta bulunan Hayvan Rehabilitasyon merkezimizi de iyileştirerek son teknolojiye sahip Hayvan Hastanesi haline getireceğiz"

Şanlıurfa Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği (USTA-DER) Başkanı Behçet Tayfun Fırat ise söz konusu projeyi hazırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Konuşmanın ardından başkan Güvenç, eline çivi ve çekiç alarak ağaçlara kuş evi monte etti.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir