• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Ehliyette elektronik sınav o ildede yapılmaya başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'dan sonra pilot il seçilen Eskişehir'de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

ARTIK BEKLEMEK YOK

Ehliyet alacak olan vatandaşlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir'de projenin başarılı olması sonrasında da diğer illerde de uygulamaya konulacağı öğrenildi.

ANKARA'DAN SONRA ESKİŞEHİR'DE UYGULANIYOR

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir İl Milli eğitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara'dan sonra ilk kez Eskişehir'de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara'da uygulandığını ifade eden Özen, "Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı. E-sınav diyoruz buna.

ELEKTRONİK ORTAMDA ANINDA SINAV

Normalde iki yılda bir yapılan sınavlar, sürücü kurslarının teorik bilgilendirmelerinden hemen sonra, adaylar kurslara yaptıkları müracaatlarla ilk olarak elektronik ortamdaki sınava alınıyor. 3 yıldır Ankara'da uygulanan bu sınav, ilk kez farklı bir şehirde uygulanıyor. Eskişehir'deki başarısına göre de diğer illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. İlk sınavdan sonra sınavın rahatlığını ve kısa sürede sonuca ulaştıklarını adaylarımız görecek.

ÜLKEYE YAYILACAK

Bu sınavlar yaygınlaşacak. Haftada birkaç kez bu sınavı tekrarlayacağız diye düşünüyoruz. Bu uygulamanın geçtiğimiz hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz bütün adayların bu sınavdan yararlanmalarını, teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı özelliğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarına müracaat eden vatandaşlarımız, teorik dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik sınava girmek için müracaat etmeleri halinde ilk yapılacak sınava alınacaklar.

SORULAR ANKARA'DAN

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilgi İşlem Merkezi'nde depolanmış olan sorulardan kendilerine yansıtılan sorulara cevap verecekler. Sınavın bitiminde de sonuçlarını alarak salondan ayrılabilecekler. Sınavda 50 soru yöneltiliyor. Bu 50 soru için ise adaylara 45 dakika süre veriliyor. Adaylarımızın bu sınavlara ilgi göstermelerini bekliyorum." dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir