• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Gaziantep`te gıda sektörüne sıkı denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te gıda sektörüne yönelik halkın sağlığı için sürekli olarak sıkı denetimler yaptıklarını belirten Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için tüm kontrol ve denetimleri yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Gaziantep Tarım il Müdürlüğü olarak yaptıkları denetim ve kontrolleri İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendiren Karayılan, özellikle gıda ile ilgili imalat ve satış yapılan işyerlerini daha sık denetlediklerini söyledi.

Denetimlerde hijyen kurallarının uygulanıp uygulanmadığına ve tarihi geçmiş ürünlerin kontrollerine daha çok özen gösterdiklerini belirten Karayılan, “İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince ilimizde faaliyet gösteren işletmelere rutin olarak veya şikayet üzerine denetimler gerçekleştirilmektedir.”dedi.

Yaptıkları denetimlerde Bakanlık programı dâhilinde veya şüphe üzerine numuneler aldıklarını aktaran Karayılan, vatandaşları ve üreticileri bilgilendirmek için tebliğ değişikliklerini kapsayan el broşürleri başta olmak üzere üreticilere yönelik sektör toplantıları yaparak gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığını söyledi.

Et ve et ürünleri tebliğinde yapılan değişikliklerin yayınlanması sonrasında sektöre yönelik bilgilendirme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Karayılan, “7 gün 24 saat denetimlerle özellikle tavuk parçalayan işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Diğer riskli grup olan süt ve süt ürünlerinde bakanlık yıllık kontrol planı dahilinde yoğurtta jelatin aranması yapılmış herhangi bir uygunsuzluk görülmemiştir. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik olarak köy yoğurdu satışı denetimlerle engellenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Şikâyetlerini Alo Gıda 174 hattına bildirebilirler”

İl Müdürlüğü olarak vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve bunun için tüm kontrol ve denetimleri yapmak zorunda olduklarını belirten Karayılan, “Tüm çalışmalarımıza rağmen mevzuata aykırı davranan ve tüketiciyi aldatan işletmelerin ifşasını ve böylelikle tüketici tercihlerinin oluşmasını yerinde buluyorum. Son olarak vatandaşlarımızdan sorumlu davranmalarını ve her türlü şikâyetlerini Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir