• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Çağrı kadar iddialı Hz. Muhammed filmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filmi izleyenlerden İhsan Kabil 'Çağrı'dan sonra gönül rahatlığıyla 'olmuş', denebilecek bir film olduğunu söylerken Hayrettin Karaman ise İslami hassasiyetlere dikkat edildiğini belirterek “Doğru ve güzel film olmuş” dedi
İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin Hz. Muhammed'in çocukluğunu konu alan filmini Türkiye'de özel bir gösterimle 4 kişi izledi. Filmin Cannes Film Festivali kopyasını izleyenlerden biri olan Hayrettin Karaman filmin İslami hassasiyetlere dikkat edilerek çekildiğini söyledi. Filmin İslamiyet'in doğru anlaşılması bakımından doğru olduğunu söyleyen Karaman şöyle devam etti: “Bu çerçevede hassasiyetlere dikkat edildiğini gördüm. Peygamberimizin suretinin doğrudan bir insan tarafından gösterilmemesi gerekir. Bu filmde de bu hassasiyete dikkat edilerek, efendimizin yüzünün hiçbir şekilde gösterilmediğini gördüm. Bu film ümmete ve dünyaya ne kazandırır diyerek izlenimde bulundum. Müspet düşünceler vereceği kanaatine vardım. Zaten yönetmenin bu filmi yapma gerekçelerinden bir tanesi de, İslamofobinin dünyada yaygınlaştırılması ve Peygamberimizle alakalı karikatürler ve benzeri kampanyaların yanlışlığını ortaya çıkarmak. Bu açıdan önemli bir film olmuş” dedi.

HER KESİM İZLEYEBİLİR

Yazar İhsan Kabil filmi değerlendirerek, genel itibariyle ağır bir gidişata sahip olan filmde animasyon ve aksiyon sahnelerinin yer aldığını söyledi. Kabil, 30 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen filmi, ilgili, ilgisiz her kesimin izleyebilebileceğini söyleyerek, şunları aktardı: “Mecid Mecidi, 'Çağrı' filminden sonra gönül rahatlığıyla 'olmuş', diyebileceğimiz bir film ortaya koymuş. Sosyal panaromayı çok iyi vermiş. Filmde, batı dünyası ve izleyicisini çekecek unsurlar da mevcut.”

MONTREAL'DE GÖSTERİLECEK

Filmi Hayrettin Karaman ve İhsan Kabil'in haricinde akademisyen Hakkı Uygur ve yönetmen Murat Pay izledi. Henüz gösterime girmeyen filmin dünya prömiyeri, 27 Ağustos'ta başlayacak 39. Montreal Film Festivali açılışında gerçekleştirilecek.(yenisafak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir