• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Dur ihtarına uymadığı iddia edilen bir kişiye ateş açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ta dün gece bir askerin hayatını kaybettiği mayın patlamasından sonra rutin yol denetimi yapan devriye birliğinin, dur ihtarına uymadığı iddiasıyla ateş açtığı bir kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay dün gece saat 22.00 sıralarında Midyat’a bağlı Şenköy Mahallesinde meydana geldi. Mayın patlamasıyla bir askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin yaralandığı olaydan sonra yol denetimi yapan askerler, kaçak bir araç anonsu yapıldığı sırada durdurduğu araçtaki iki kişiyi tedirgin tavırları nedeniyle araçtan indirmek istedi.

Araçtan indirildikten sonra Muhammed T.'nin (23) adlı şahıs kaçmak istediği iddia edildi. Askerlerin dur ihtarına rağmen kaçmaya devam ettiği iddia edilen Muhammed T.'ye ateş açıldı. Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Muhammed T., kaldırıldığı Midyat Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. 5 saat süren ameliyattan sonra hayati tehlikeyi atlatan Muhammed T.'nin zarar gören bir böbreğinin alındığı belirtildi.

Şenköy’de TEDAŞ işçisi olan Muhammed T.'nin gece vardiyasından döndüğü ve askerlerin olayın sıcaklığı ile sert bir şekilde arama yapmaları nedeniyle korktuğu için kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Araçta bulunan ve kimliği belirlenemeyen diğer şahıs ise gözaltına alındı. Mayınlı saldırı ile bağlantılarının olup olmadığı yakalanan şahsın ve yaralının ifadelerinden sonra anlaşılacağı belirtildi.

Yaralı şahsa terörist muamelesi iddiası
Olay ile bağlantılarının belirsizliğine rağmen hastaneye yaralı bir terörist bilgisi geçildi. Olayı duyan vatandaşlar ve bazı askerlerin hastaneye getirilen yaralıyı linç etmeye kalkıştığı iddia edildi. Linç girişimi, hastane güvenliğinin engel olmasıyla engellendi.

Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.  (Süleyman Tunç - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir