• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - DOĞRUHABER
Bir yumuşak doku romatizması olan Fibromiyalji hastalığı kolay kolay teşhis edilemediği için bu hastalar hastalık hastası olarak değerlendirilmektedir. Çeşitli branş doktorlarına giden hasta bir türlü derdine derman bulamıyor. Pek çok belirtisinin olması fibromiyaljiye tanı konmasını güçleştiriyor. Öyle ki, bazen tanı konması uzun yılları bulabiliyor.

HASTALIĞIN SEBEPLERİ VE BELİRTİLERİ
Hastalığın sebebi kesin olarak bilinmemekle beraber depresyon, stres, uyku bozuklukları, travmalar bu hastalığın sebeplerindendir. Fibromiyalji hastası kendisini sürekli yorgun hisseder, vücudunun her yerinde ağrı olduğunu söyler, uzun süre uyusalar bile kendisini uykusuz ve yorgun kabul eder, kol ve bacaklarında güç kalmadığından şikâyet eder.

TEDAVİSİ
Ağrı kontrolünü sağlamak, uykuyu düzenlemek, yorgunluk ve depresyon gibi duygu durum bozukluklarını ortadan kaldırmak için tedavisi yapılıyor. Bunun için antidepresanlar, klasik ağrı kesiciler, fizik tedavi uygulamalarının yanı sıra masaj gibi çeşitli yöntemlere başvuruluyor.

AĞRILARI VE YORGUNLUĞU AZALTMAK İÇİN
Düzenli egzersiz yapıldığında ağrıların şiddeti azalıyor, hatta tamamen kaybolabiliyor. Şu tavsiyelere dikkat etmek gerekir. Dengeli beslenin. Düzenli uyuyarak fiziksel ve psikolojik olarak rahatlayın. Aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkın. Hareketli bir yaşantı sürün. Asansör yerine merdivenleri tercih edin. Sık sık ara vererek dinlenin.

Bu haberler de ilginizi çekebilir