• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Kişiliğini Topluma, Dişiliğini Eşine Göster!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rumeysa Durmaz / Nisanur Dergisi
 
Her birey toplum içerisinde birtakım vasıflarıyla tanınır veya ön plana çıkar ve topluma yön verir. Bilgili, kültürlü, çalışkan, ağır başlı, cömert, neşeli, güzel vs. Fakat kadın olsun erkek olsun, toplum içerisinde veya aile ortamında evvela kişiliği ve karakteriyle yer edinmeyen kimse için diğer vasıflar bir değer unsuru değildir.

Bu meseleyi bilhassa hanımlar üzerinden değerlendirmekte fayda var. Zira ne yazık ki toplum içinde tesettürlü ya da tesettürsüz, genç ya da yaşlı fark etmeksizin ve azımsanmayacak derecede hanımın, kadınsı (dişi) yönünü ön planda tutarak yer edinme ya da fark edilme çabasında olduğunu görüyoruz.

Dişi yönden kasıt sadece açık saçıklık değildir. Eşi evde olmadığı vakit kapıyı çalan adam sesinden etkilenmesin diye ağzına hurma alıp sesini kalınlaştırarak konuşan hanım sahabede bizler için bu konuda çok güzel bir örnek vardır. Bir hanımın sesi, kokusu, konuşması, bakışı, gülüşü, yürüyüşü, oturuşu, duruşu, topuzu, topuğunun tıkırtısı, giyimi vs. Her biri kadının dişiliğini ön plana çıkaran ayrı bir yönüdür.

Bunlardan yalnız bir tanesiyle bile toplum içerisinde fark edilmeye çalışan kimse, çok büyük bir yanlışın içinde olduğunun farkına varmalıdır. Çünkü kadının dişiliği sadece ...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir