• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Hicri Yılbaşı ve Hicret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Hicri Yılbaşı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Hicri Takvim`in, Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mekke`den Medine`ye göç etme olayını tarih başlangıcı ve bu hadisenin vuku bulduğu Muharrem ayının birinci gününü Hicri Yılbaşı kabul ettiğini belirten Müftü Çağlar, "`Hicret` genel anlamda dini sebeplerle bir yerden başka bir yere göçme anlamında kullanılan bir kelimedir. Özel`de ise, Hz. Muhammed`in (S.A.V.) ve Mekke`li Müslümanların Medine`ye göç etmelerini ifade eder." dedi. 
 
Mekke`de eziyet ve işkencelere maruz kalan Müslümanların hicret sayesinde güç bulduğunu ve Hz.Muhammed`in(S.A.V.) önderliğinde bir devlete kavuştuklarını dile getiren Çağlar, " Medine, İslam Devletinin ilk başkenti oldu. Hz.Peygamber İslam devletinin kuruluşunu ilan etti ve İslam`ı yaymak için hemen diplomatik temaslarına başladı. Hicret sayesinde İslam kısa bir süre içerisinde dünyanın her tarafına yayılma istidadı kazandı" ifadelerini kullandı. 
 
Müftü Çağlar, Miladi 622 yılında gerçekleşen Hicret hadisesinin Dünya tarihinde çok mühim olduğunu ve Hz.Ömer zamanında yapılan müzakereler neticesinde Hz.Ali`nin teklifiyle hicri takvimin başlangıcı kabul edildiğini kaydetti. 
 
26 Kasım 2011 Cumartesi günü hicri takvime göre 1433. yılın başı olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, "Yeni hicri yılın milletimize memleketimize, tüm Müslümanlara ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederiz" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.
 
Veysi Demir-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir