• DOLAR 32.451
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Çocuklarınızı imam-hatip okullarına gönderin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Adiyaman -  Emrah Deniz / Diyarbakır
Diyarbakır İmam-Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından önce ailelere bazı tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin gelişiminde maneviyatın önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Akgönül, anne ve babaların, çocuklarını imam-hatip okullarına göndermelerinin faydalı olacağını belirtti.

ÇOCUKLARINIZ   DEĞERLERİNİZE GÖRE YETİŞSİN
Çocukların, imam-hatip okulları vesilesiyle dini değerlerini okullarda öğrenme fırsatı bulduğuna dikkat çeken Akgönül, “Aileler, ileride pişman olmamaları ve dinlerini öğrenmelerini sağlayabilmeleri için çocuklarını imam-hatip okullarına teşvik etmeli ve özendirmelidir. Aile hangi değeri taşıyorsa, çocuğunu da o değerler doğrultusunda eğitmesi en doğal hakkıdır. İmam hatipte okutulan dersler aynı zamanda dini değerleri buluşturuyor.” dedi.

TOPLUMU İFSAT    EDEN KURUMLAR ARTIYOR
İmam-hatip okullarına gönderilen çocukların dini bilgilere sahip olacağına işaret eden Akgönül, “Gelecekte kendiniz gibi dini değerlere sahip, Rabbini tanıyan ve dini bir yaşam süren çocuğunuzun olmasını istiyorsanız, mutlaka çocuklarınızı imam hatiplere gönderin. Toplumu ifsat eden kurum ve kuruluşlar gün geçtikçe artmaktadır. Hatta uyuşturucu madde bağımlılığı gibi aile değerlerini dinamitleyen, aile ortamını yok eden akımlara kapılmamaları için çocuklarınızı imam hatibe yönlendirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir