• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Gaziantep'te atık yağlar yakıta dönüştürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de destek verdiği “Bitkisel Atık Yağ Toplama” projesi başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından toplanan bitkisel atık yağlar lisanslı atık yağ toplama firmalarına veriliyor.

Atık yağların çevreye verdiği zararın önlenmesi, kanalizasyon sistemlerinin tıkanması, yer altı sularının kirlenmesi ve atık yağların arıtma tesisi maliyetlerini artırması gibi faktörlerin oluşumunun engellenmesi hedeflenen projede, pilot bölge olarak seçilen İncilipınar Mahallesinde, evler tek tek gezilerek bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Aralarında üniversite öğrencilerin de bulunduğu ekip, apartman içlerine ve ulaşabildikleri yerlerde atık yağların zararını anlatarak, broşür ve   afiş dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

Atık yağların suya, kanalizasyona dökülmeden toplanması ve halkın bilinçlenmesi amaçlanan proje çerçevesinde, atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşların Alo 153 vela 444 28 45 numaralı telefonu aranması istendi.

Üniversite, sanayi, restoran ve daha birçok yerden alınan atık yağlar, yetkili ve lisanslı firmalara veriliyor. Atık yağlar, bu tesislerde işlenerek yakıta dönüştürülüyor.

Bazı bölgelerde pilot olarak hayata geçirilen projenin, daha geniş çaplı olarak yaygınlaşması hedefleniyor.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir