• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
Batman`da yaklaşık 17 bin mülteci kayıt altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan yaklaşık 17 bin Suriyeli ve Iraklı mülteci, AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunduktan sonra kayıt altına alındı.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Ağustos 2014 yılından bu yana ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kayıt altına alınması için Valilik bahçesine kurulan AFAD Koordinasyon TIR`ında oluşturulan merkezde işlemlerinin yapıldığını belirtti.

AFAD Koordinasyon TIR`ında oluşturulan merkezde kayıt altına alınan mültecilere tanıtım kimlikleri verildiğini söyleyen Bakır, şu ana kadar kentte sığınan 14 bin 924 Suriyeli ve 2 bin 57 Iraklı mültecinin kayıt altına alındığını ifade etti.

Bakır, yeni kimliklerine kavuşan mültecilerin, bundan böyle kendilerine tanınan kamu hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabileceklerini dile getirdi.

Şu ana kadar toplamda 16 bin 981 mültecinin kayıt altına alındığını vurgulayan Bakır, kısa sürede işlemlerin bitmesi için ellerinden gelen tüm imkânları seferber ettiklerini kaydetti.

Geçen Şubat ayında Suriyeli mülteci sayısı 11 bin 497 iken, aradan geçen 6 ay sürü zarfında yaklaşık 3 bin kişi gelerek sayı 14 bin 924 kişiyi bulması dikkat çekti. (M. Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir