• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Minik Ecrin 1,5 aydır kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde bakkala şeker almaya giden 5 yaşındaki Ecrin Tunç'tan bir buçuk aydır haber alınamıyor. Kızlarından 47 gündür haber alamayan Ecrin'in annesi Nursel Tunç ve babası Bekir Tunç, kızlarının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyor.

“Bu yapılmadan torunum bulunmaz”

Kızlarının bulunması için teknik takibin yapılmasını isteyen Ecrin'in dedesi Veysi Tunç, torununun en son köy girişinde görüldüğünü ifade ederek şunları söyledi; “Torunum Ecrin,47 gündür kayıp ve yapılan tüm aramalara rağmen her hangi bir ize rastlanılmadı. Ailece hepimiz sersem olmuşuz, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakandan ricada bulunuyoruz; torunumun kaybolduğu 14 Haziran’da köye hangi telefon girmişse ortaya çıkartsınlar. Telefon sinyalleri ortaya çıkartmadan torunum bulunmaz.”

Tunç, anne ve babası başta olmak üzere tüm aile fertlerinin psikolojilerinin bozulduğunu ve şuan hastanede yattıklarını aktardı.

Ecrin için bilgi mesajı

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş birimi tarafından Ecrin için tüm telefonlara bilgi mesajı atıldı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş birimi tarafından tüm operatörlerin kullanıcılarına gönderilen mesajda, Ecrin Tunç’un yaş ve fiziksel özelliğinin yanı sıra kaybolduğu sırada üzerindeki kıyafetlerin bilgisi yer aldı. Kayıp çocuk Ecrin başlıklı kısa mesajda Ecrin Tunç’u görenlerin 155 ve 156 telefon numaraları ile www.asayis.pol.tr./k/137.jpg adlı web sayfasından yetkililere ulaşabileceği belirtildi.

Ecrin nasıl kaybolmuştu

14 Haziran'da Harmanlı Mahallesi'nde (Köyü) bakkala gitmek üzere evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'tan bir daha haber alınamamıştı. Ankara'dan uzman bir ekibin de aralarında bulunduğu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ve köy korucularından oluşan 200 kişilik ekip, askeri helikopterlerin desteğiyle bölgede arama çalışmalarına başlamış, ancak bir sonuç alınamamıştı.

AFAD ve Jandarma ekiplerinin tüm aramalarına rağmen, şimdiye kadar herhangi bir ize rastlanmaması nedeniyle minik Ecrin'in kaçırılma ihtimali üzerinde duruluyor. Bu arada birçok işyerinin camlarına kayıp ilanı astırıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir