• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Mardin'de UKOME toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde yaşanan trafik sorunu çözümüne ilişkin açık otopark alanlarının kurulması gibi önemli kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesinin Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya, Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Emin Irmak, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma 8'inci Bölge Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Gar Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Büyükşehir Belediyesi daire oda başkanları, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Ömerli, Savur, Dargeçit ve Midyat belediye başkanlık temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Ahmet Zirek'in başkanlığını yaptığı toplantı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Ata Altun'un gündem maddelerini okuması ile başladı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesinin sınırları içerisinde yer alan Splakaların verilmesine ilişkin usul, esasların yanı sıra Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi Hükümet Caddesi 8'inci sokakta trafiğin sağlıklı ve seri bir şekilde seyrinin sağlanması amacıyla yolun tek yönlü olması ve Kızıltepe İlçesi'nde de trafik ve park yoğunluğunu en aza indirgemek için Mardin, Urfa, Kazım Karabekir ve Hastane caddelerinde yol kenarlarında açık otopark alanlarının oluşturulması gibi önemli kararlar alındı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir