• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
HÜDA PAR`dan Saadet Partisine nezaket ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İ Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve Başkan Yardımcıları Faruk Göçer, Mustafa Özlü ve partili bir heyet ile beraber Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinde, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, İl Müfettişi Salman Özçalışkan, Şahinbey ilçe Başkanı Ali Mullaoğlu ve İl İdare kurulu hazır bulundu.

Ziyarette Suruç`taki bombalı saldırı başta olmak üzere son günlerde yapılan operasyonlar ile çözüm süreci ile süreçteki atılan yanlış adımlar konuşuldu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Türkiye`nin ve özellikle bölgenin kaos ortamına çekilmek istendiğini vurguladı.

Çözüm sürecindeki yanlışlara değinen Erat, süreçle birlikte PKK`nın bölgede kurulduğu günden bu yana kazanamadığı gücü elde ettiğini ifade ederek, “PKK'nin bölge halkını tehdit ederek katlettiğini ve yine insanların evlerini, işyerlerini kundaklamalarına şahit olduk. PKK 30 yılda kat edemediği mesafeyi bu süreçte kat etmiştir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak sürekli çözüm sürecinde atılan yanlış adımları dile getirdiklerini belirten Erat, bu gün itibariyle yaşanan gelişmelerin ardından haklı çıktıklarını dile getirerek çözüm süreci adı altında bölgenin adeta PKK`nin inisiyatifine terk edildiğini söyledi.

HÜDA PAR`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar da, “Bizler her şeyden önce aynı inançlar ve değerler ölçüsü üzerinden siyaset yapıyoruz. Bu anlamda biz Saadet Partisi olarak HÜDA PAR`ın dik duruşunu takdir ediyoruz.” dedi.

Türkiye`nin şuan içinde olduğu duruma yıllar öncesinde dikkat çektiklerini belirten Karalar, “Türkiye`de ve özellikle bölgede ABD öncülüğünde Siyonist İsrail`in büyük bir hedefi ve amacı vardı. Büyük İsrail devletini kurmak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermekteler. 2005 yılında ABD`nin o dönemki dışişleri bakanı Ortadoğu`da Müslüman ülkelere gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından Türkiye`ye gerçekleştirdiği ziyarette ‘Biz Ortadoğu`daki İslam ülkelerinin sınırlarını yeniden dizayn edeceğiz` demişti. Geçen süre içerisinde de Irak, Suriye, Mısır ve Bölgemizde bu çalışmalarını devam ettiriyorlar. Şuanda saymış olduğumuz bu ülkelerde yönetimler değişmiş ve Müslümanlar buralarda sürekli zulüm altında, Filistin`de de bu zulümler sürekli devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tek çözümün Müslümanların bir araya gelerek ümmet bilinci ile birleşmesinde gerçekleşeceğini ifade eden Karalar, Müslümanların ancak bir araya gelerek emperyal güçler ile mücadele edebileceğini vurguladı.

7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan koalisyon tartışmaları ve hükümetin kurulması konularının da ele alındığı ziyaret, karşılıklı iyi temennilerin ardından HÜDA PAR heyeti Saadet Partisi binasından ayrılması ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir