• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu Ülkede Zorunlu Askerlik Kalkıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Medvedev, yaptığı açıklamada, Rus ordusunda mecburi asker sayısının gelecek 5 yıl içinde yüzde 10-20 oranına indirileceğini belirterek, kalanların tamamının ise gönüllülerden oluşacağını ifade etti.
 
Uzmanlar, Medvedev`in bu açıklamasının Rusya`da ordunun gerekli zorunlu askeri toplamasını giderek güçleştiren demografik sorunları da yansıttığını belirtti. Rusya`da nüfusun azalmasından dolayı zorunlu askerliğe elverişli olanların sayısı giderek azalmakta.

Ayrıca, çok sayıda kişi üniversiteye kayıt yaptırarak, sağlık durumun iyi olmadığına dair rapor alarak veya rüşvet vererek zorunlu askerlik görevinden kaçmakta.
 
Rus medyası 1 milyonluk Rus ordusunda yaklaşık 100 bin civarında gönüllü asker olduğunu belirtiyor.
 
Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov da geçen hafta yaptığı açıklamada, kesin bir zaman dilimi vermeyerek, ordudaki askerlerin tamamını gönüllü askerlerden oluşturmayı planladıklarını söylemişti.
 
Rusya`daki liberal politikacılar ve askeri analistler uzun süreden beridir Kremlin`e kötü koşullara ve yüksek suç oranına sahip zorunlu askerliğin kaldırılması çağrısında bulunuyordu. Rus ordusunda özellikle acemi erler, ``usta`` diye tabir edilen eski erler tarafından öldüresiye dövülüyor.
 
AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir