• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Kur`an Ab-ı Hayattır! İçmesini Bilene
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rana Çeçen / Nisanur Dergisi
 
Bismillahirrahmanirrahim.

“Ramazan ayı ki onda Kur`an, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi.” (Bakara / 185)

Kur`an`ın da “doğum ayı” olan bir Ramazanı daha geride bırakmak üzereyiz. Her tarafı yine rahmet kaplamıştı. Tatlı koşuşturmalardaydı insanlar. Bu tabloyu görünce umutlar artıyor. Büyük-küçük, kadın-erkek birçok kişi ellerinde Kur`an-ı Kerim`le zamanı iyi değerlendirme gayretindeydiler. Bir Müslüman olarak Kur`an`ın kapalı kapaklarının açıldığını görünce daha bir mutlu oluyoruz. Ancak sayılı günler çabuk geçti. Ve o her gün okunan Kur`an, birçok kişide sonraki Ramazan`a kadar kapalı kalacak.

Resulullah (SAV)`a; “Allah`ın en sevdiği amel hangisidir?” diye sorulunca, “Konup göçendir” buyurdu. Adam: “Konup göçen nedir?” diye sordu. Resulullah (SAV): “Kur`an`ı başından sonuna kadar okuyup, bitirince hemen tekrar başlamaktır” buyurdu.

Resulullah (SAV)`ın, Kur`an hatmi için farklı kimselere farklı zamanlar tavsiye ettiği göz önünde bulundurulursa kişi, kendisi için en uygun zamanı belirlemelidir. Ancak yılda en az birkaç defa Kur`an-ı hatim etmek için gayret göstermek gerekir.

Etraftaki bu gayret sevindiriyor insanı. Ancak ...
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir