• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Mustazaf Der`den Depremzedelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mustazaflar ile dayanışma derneği , Van`daki 7,2`lik ve 5,6`lık dermemden sonra Mersine göç eden mağdur ailelere temel ev eşyası yardımında bulunmaya devam ediyor.

 

Soğuk hava şartları ve artçı depremlerin sürekli devam etmesi nedeniyle binlerce insan Van`dan başka şehirlere göç ediyor.Ailelerin büyük çoğunluğu kış şartlarının diğer bölgelere göre daha hafif geçtiği Mersin`e göç ediyor.Depremzedelerin bir kısmı devletin yerleştirdiği kamplarda hayatlarını sürdürürken bir kısmı da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalıyor.Kirada kalan ailelerin çoğunluğu ev eşyasına ihtiyaç duyuyor.

 

Mustazaf Der Mersin Şubesi depremzede ailelere yardım için kriz masası oluşturarak bu ailelere temel ev ihtiyacı yardımında bulunuyor.Konuyla ilgili İLKHA`ya açıklamada bulunan Mustazaf Der Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu şöyle konuştu:

"Öncelikle depremden dolayı mağdur olmuş kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, ölenlere rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.Mağdur olan kardeşlerimize yardım imkanını bize sunan Allah`a sonsuz hamd olsun.Mustazaf Der Van şubesi ile yaptığımız koordineli çalışmalar sonucunda ilimize göç etmiş olan aileleri tespit edip onlara ulaştık ve bu tespit ettiğimiz ailelere temel ev eşyası olan halı, yorgan,battaniye soba,perde,yastık,yatak,giyim ve mutfak araç gereçleri yardımında bulunduk.Şu ana kadar 90 aileye bu yardımlarımızı ulaştırdık ve yardımlarımız halen devam etmektedir çünkü her geçen gün yeni aileler ilimize göç ediyor bunlara da yardımda bulunmaya çalışacağız inşallah bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz.



Yardımlarını bize ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız (0324)321 35 24 nolu dernek telefonundan ulaşabilirler. Ayrıca bu ailelerimize gıda yardımında da bulunacağız inşallah. Yardım paketlerimiz şu an da hazırlanıyor en kısa zamanda bu yardımlarımızı da mağdur olan kardeşlerimize ulaştıracağız ayrıca gıda yardımlarımız düzenli olarak devam edecektir inşallah. Tüm duyarlı vatandaşlarımızdan da bu konuda daha hassas olmalarını bekliyoruz "
 
 
 
Yunus Yüksel- İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir