• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Kazada ellerini kaybeden öğrenciye özel bilgisayar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç yıl önce geçirdiği trafik kazası sebebiyle okula gidemeyecek duruma gelen ve Bursa`da evde eğitim görmeye başlayan Fatih Çubukçu`ya özel tasarımlı tablet bilgisayar hediye edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamında bilgisayar dağıtımına başlandı.

3. El projesi kapsamında eğitim çağında olup eli veya kolu olmayan ya da fare kullanamayacak düzeyde el veya kolunu kullanamayan engelli öğrencilere özel olarak hazırlanan cihaz ve tablet bilgisayar dağıtımına başlandı.

Üç yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında okula gidemeyecek duruma gelen ve Bursa`da evde eğitim görmeye başlayan Fatih Çubukçu özel tablet bilgisayarına kavuştu.

Kazada anne ve babasını kaybettiği için amcasının evinde yaşayan 15 yaşındaki ortaokul öğrencisi Fatih Çubukçu`nun bilgisayarı, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hacıoğlu ile Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gültekin tarafından teslim edildi.

Geçirdiği kaza sonrası yetim ve öksüz kalan yeğenini yanına alarak bakımını üstlenen amca Tevfik Çubukçu, yeğeninin üzücü bir kazadan sonra evde eğitim görmeye başladığını belirterek, “Bu eğitimler neticesinde önemli gelişim kaydetti. Fatih bu yıl lise tercihi yapacak. Bize verilen özel cihaz ve bilgisayar, Fatih`in eğitimine önemli katkı sağlayacak. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

3. El Projesi kapsamında ülke genelinde toplam 1000 öğrenciye özel cihaz ve tablet bilgisayar dağıtılacak. Engelli erişilebilirlik cihazı ve tablet, özel üretilmiş olan bilgisayar faresi ve klavye yerine kullanılabilecek kafaya takılan gözlük ile engelli bireylerin tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanmalarını sağlayacak. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir