• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Cihannüma`dan değerlendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihannüma Mardin İl Temsilciliği, son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. 6-7 Ekim olayları ile başlayıp seçim öncesi ve sonrası devam ederek her geçen gün artan olayların değerlendirildiği toplantıda, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan gelişmeler de ele alındı.

İstikrar, güven ve barış ortamı mutlaka devam etmesi gerektiğini ifade eden Cihannüma Mardin İl Temsilcisi Murat Durgan, bölge insanın uzun yıllardır yaşanan ve son günlerde giderek artan korku ve şiddet sarmalının biran önce bitmesi gerektiğini etti.

Dünyada yaşanan birçok olumsuz duruma rağmen istikrar ve güven ortamını korumayı başaran Türkiye'nin bazı karanlık odaklar tarafından karıştırılmaya çalışıldığını düşündüklerini belirten Durgan, şimdiye kadar olduğu gibi bugün de bu karanlık oyunu bozmak için bütün tarafların aklıselim içinde davranması gerektiğine işaret edildi.

Av. Durgan konuşmasına şöyle devam etti; “Özelde bölgede ve genelde tüm Türkiye`de oluşan şiddet sarmalı ve son olarak Suruç`ta canlı bomba saldırısı da bahane edilerek; Türkiye`deki güvenlik güçlerine, kamu düzenine ve özel teşebbüslere karşı düzenlenen saldırılar; ülkemizdeki iç barışı, huzuru ve çözüm sürecini doğrudan olumsuz etkilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti hükumetlerinin son 13 yılda toplumsal barış, ülke güvenliği ve kardeşlik projesi çerçevesinde çok önemli adımlar atılmıştır. Bu süreçler boyunca silahlar susmuş ve çok zor şart ve zeminde çözüm süreci ile ilgili toplumsal umut ve heyecanların canlı tutulmuş ve gereği yapılmıştır. Siyaset ile silahın aynı anda yürüyemeyeceğini biliyoruz.” dedi.

Yaşanan son süreçte bölgede bulunan sivil toplum örgütlerine önemli sorumluluklar düştüğünü kaydeden Durgan, sivil toplum örgütlerinin ortak bir akılla hareket edip ulaşabilecekleri kitlelere yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapmalarının oynanan bu karanlık oyunların ve oluşturulmaya çalışılan suni ayrılıkların toplum tarafından fark edilmesi için son derece önemli olduğunu kaydetti.

Toplantının devamında katılımcılar yaşanan son süreçle ilgili düşüncelerini ve çözüm önerilerini aktardılar. Toplantıda oluşan durum sonrası Cihannüma Mardin İl Temsilciliği sekreterliği tarafından bir rapor hazırlanacak.

İl Sekreteri Tekin Oruç, raporda bütün katılımcıların fikirlerinin ayrıntılı olarak yer alacağını belirterek, raporun sivil toplum kuruluşlarına, ilgili kurum ve kuruluşlarına teslim edileceğini ifade etti.

Toplantının son bölümünde Cihannüma Mardin üyelik çalışmaları, Genel Merkez tarafından yürütülen faaliyetler görüşüldü ve katılımcılara bilgi verildi.

Değerlendirme ve danışma toplantılarının devam etmesinin uygun olacağı katılımcılar tarafından dile getirildi.

Cihannüma Mardin İl Temsilcisi yönetim kurulu ile ilde çeşitli alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan il danışma kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda yapılan değerlendirmeler raporlaştırılarak kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir