• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
HÜDA PAR ile Mustazaflar Cemiyeti`ne hukuksuz gözetleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Konya il Başkanlığı ve Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesinin bulunduğu binanın girişine karanlık odaklar tarafından açık ve aleni bir şekilde kamera takıldığı ortaya çıktı.

Yaptığı kültürel ve eğitim faaliyetleriyle toplumun ıslahını amaçlayan ve alanda faaliyet sürdüren

Legal bir siyasi parti olan HÜDA PAR ile sosyal, kültürel, eğitim ve yardım faaliyetlerinde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesinin bulunduğu binanın girişine esnafa aitmiş izlenimi verilerek kamera takıldığı tespit edildi. Açık ve büyük bir kamera ile hukuksuz bir şekilde yapılan gözetlemenin, binanın altındaki ekmek fırınından yararlanarak yapıldığı öğrenildi.

“Yaptığımız araştırmaya göre emniyetçiler bu kamerayı ekmek fırına taktırmışlar”

Kamera ve fişleme iddiası ile ilgili görüştüğümüz Mustazaflar Cemiyeti Konya Şube Başkan yardımcısı Mehmet Zülfi Tan şöyle konuştu: “Daha önce alt katta bulunan ekmek fırını, kendi güvenlikleri için dükkân vitrinini görecek şekilde 2 adet kamera koymuştu. Daha sonra fark ettik ki bina girişimize de bir kamera yerleştirilmiş. Biz bunu fırının kendi kamerası sandık. Ancak daha sonra yaptığımız araştırmaya göre bunu emniyetçiler ekmek fırına taktırmışlar. Burada bir fişleme yapılmıştır. Biz yasal olarak kurulan bir derneğiz ve faaliyetlerimizi kamuoyunun gözleri önünde yapmaktayız. Aşağı katımızda da HÜDA PAR il Başkanlığı var. Burada yapılan çalışmalar halkımızın takdirini kazanan çalışmalardır.  Bazı art niyetli ve kötü insanlar bu yapılan çalışmaları fişlemişler. Bu fişlemeleri yarın başka amaçlar için kullanacaklarından şüphe ediyoruz. Bu fişlemeler hâlâ devam ediyor. Derhal buna son verilmeli ve bu konuda önlem alınarak gerekli soruşturma başlatılmalı.”

Polis kamera takmak için resmi kimliğini göstererek fırıncıyı ikna etmiş

Bu fişlemeleri kimin yaptığı veya yapabileceği ile ilgili sorumuzu cevaplayan Tan, şunları söyledi: “Ne yazık ki Türkiye`de kirli ve karanlık yapılar çok fazla. Tam olarak hangi karanlık yapının işi olduğunu bilmiyoruz. Ancak öğrendiğimize göre bu fırına bir polis gelerek resmi kimlik göstermiş ve bu resmi kimlikle fırını işleten arkadaşları ikna etmiş. Dolayısıyla bu işte bir resmiyet de var. Bunu yapanlar iyi niyetli insanlar değil.”

“Bunlar üye ve gönüllülerimize yönelik fişleme çalışmalarıdır”

Yapılan hukuksuz gözetlemeyle üyelerinin fişlendiğini belirten Tan, “Burada korsan olarak kamerayla gözetleme yapılmış. Bunlar üye ve gönüllülerimize yönelik fişleme çalışmalarıdır. Bununla çirkin komplolar hedeflenmektedir. Bunlar kesinlikle kabul edilemez. Yıllardır bu apartmanda kalıyoruz. Aşağıdaki esnaf arkadaşlarla da muhabbetimiz var. Komşumuz olması hasebiyle alışverişimizi de oradan yapıyoruz. Maalesef kötü niyetli insanlar, saf ve temiz komşularımızı da kendi çirkin emellerine alet ederek fitne tohumları ekiyorlar. Bu esnaf arkadaşımızda bilmeden bu kötü insanların pis işlerine alet oluyor.” dedi.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan HÜDA PAR Konya il Başkanı Halis Özelçi ise halkın güvenliğini sağlamakla görevli emniyet görevlilerin böyle hukuksuz bir işe girişmelerini kınadıklarını belirtti.

Emniyet içerisindeki kirli bir yapının bu tür işleri yaptığına dikkat çeken Özelçi, bu insanların bir an önce bulunup ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Özelçi, “Biz bina girişindeki kameranın binamızın altındaki fırına ait olduğunu zannediyorduk ama öyle eğilmiş. Bizim tüm faaliyetlerimiz göz önündedir. Başka işlerle meşgul olması gerekenler bizleri gözetlemeye çalışıyorlar. İnsanların mahremiyetlerine göz dikmek insanlık dışı bir harekettir. Gizli saklı bir işimiz yok. Biz yasal bir partiyiz. Bu işi yapanların zihniyetleri bozuktur. Bu tür işlerin içinde olanları Allah`a havale ediyoruz.”

Daha önce genel merkezlerinde ve Diyarbakır`da partilerine dönük hukuksuz dinlemeler yapıldığını hatırlatan Özelçi, son yaşanan olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir