• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
`Güvenliksiz` İnşaatlar Tepkilere Neden Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç ilçe merkezinde insan trafiğinin yoğun olduğu Cumhuriyet caddesinde devam eden inşaat çalışmalarında gerekli önlemlerin alınmaması inşaat alanında çalışan ve bu güzergâhlardan geçen vatandaşları tehlike altına almasına neden olurken çalışmalar esnasında kaldırımların uzun süre işgal edilmesi ise yayaların tepkilere neden oluyor.

Son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen hareketlilik, gerekli önlemlerin alınmamasıyla tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konuda hassasiyetlerini dile getiren duyarlı vatandaşlar, gerekli mercileri bu konuda gerekenleri yapmaya davet ediyor. Örtü kullanılmayan inşaatlardan zaman zaman tahta, kerpiç gibi inşaat malzemelerinin yola düştüğünü ve buna bizzat tanık olduklarını söyleyen vatandaşlar, bu malzemelerin bir insanın üzerine düşmesiyle hayati tehlike oluşturabileceğini de belirtiler. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İnşaat Mühendisleri Odası Bingöl Şubesi`nden edindiğimiz bilgide, müteahhitlerin iş güvenliği hususundaki gerekli tüm tedbirleri almalarının zorunlu olduğu vurgulandı.

Müteahhitlerin gerekli tedbirleri almalarının yanında işçilerin de bu kurallara uymalarıyla tam bir güvenlik sağlanacağının altını çizen yetkililer; "İnşaat işinde çalışan işçilere, ikaz levhası astırma, emniyet kemeri ve baret taktırma, ecza dolabı bulundurulması, yapılan inşaatların branda ile kapatılması mutlak sebeple yapılması zorunludur. Belediye ekipleri de kontroller esnasında, bu konuya dikkat edip inşaatlarda branda kullanılmıyorsa, gereken yasal uyarıyı yapıp kullanmalarını sağlıyorlar" şeklinde konuştular.

Ahmet Cana- İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir