• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Batman`da 34 kuvözlü yenidoğan yoğun bakım ünitesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmet kalite çıtasını yükseltmek amacıyla, açılışını Batman Valisi Azmi Çelik`in yaptığı 34 kuvözlü yenidoğan ünitesi hizmete girdi.

Açılışta konuşan Vali Azmi Çelik, “Sağlık Bakanlığımızın belirlediği asgari standartlara göre 1. 2. ve 3. basamağı kapsayan yeni bir yenidoğan yoğun bakım ünitesi kurulmuş bulunmaktadır. Önceki kuvöz sayımız 12 iken 34`çıkarılmıştır. Bebek ölüm hızının düşürülmesinde yenidoğan yoğun bakım hizmetlerinin önemi büyüktür. Özellikle 3. basamak yenidoğan yoğun bakım hizmeti için başka merkezlere sevk edilen bebeklerin tedavisi artık burada yapılabilecektir. Öyle ümit ediyoruz ki, bu ünite ve bu ünitede hizmet verecek olan sağlık çalışanlarımızın fedakârca çalışmaları neticesi, ilimizdeki bebek ölüm oranlarına etki edecek ve Türkiye ortalamasının altına çekecektir. Sevklerin azalması zaman kaybı ve maddi kayıpları önleyerek hastaların il dışına sevkinde oluşabilecek transfer anındaki risklerden hastaları koruyacak ve hastaların tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlayarak hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

İleri teknolojik bir donanıma sahip

Yenidoğan ünitesine ilişkin bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Yenidoğan ünitesi, riskli doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin yaşama kazandırıldıkları yer olma özelliği taşıyor. Bebeklerin bakıma alındıkları özel kuvözler, taşıma kuvözü, T Parça canlandırıcı, CPAP cihazı, vantilatörler, özel bakım yatağı, fototerapi cihazı, anne uyum odası, izole oda gibi özel cihazlarla donatılmış bulunuyor.” diye konuştu.

Pamukçu, “Yenidoğan ünitesinde; yenidoğan uzmanı, çocuk kardiyoloji uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı gözetiminde ve ileri teknolojik donanımla özel bakıma ihtiyacı olan yenidoğan sorunlu bebeklere yaşam desteği veriliyor. Verilen hizmetin özelliği nedeniyle 34 kuvözlü bu ünitemizde 24 saat kesintisiz çalışma programı uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Risk altında olan bebekler bulunuyor

Yüksek riskli yenidoğan bebeklerin bulunduğu yeni doğan yoğun bakım ünitesinin hayat kurtaran bir özelliğe sahip olduğunu, bu özelliği gereği yaşamı risk altında olan bebeklerin bu ünitede bakım altına alındığına vurgu yapan Pamukçu; “Riskli bebekler grubunda, erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen prematüre bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar yer alıyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan sorunlu bebeklerin yaşatılmasında yoğun bakım ünitesinin önemli bir işlevi bulunuyor. Yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda temel felsefemiz hasta memnuniyetidir.” dedi.   (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir