• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
ÇGC`den CHP`li belediyeye kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Belediyesinin Koza TV`ye yönelik uygulamasının kabul edilemez nitelikte olduğunu belirten Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), yazılı bir basın açıklamasıyla durumu kınadı.

“Basın`ın baskı altına alınma girişimleri kabul edilemez”

CHP`li belediyenin uygulamasının eleştirildiği açıklamada, “Gerekçesi ne olursa olsun basın kuruluşlarının kapısına dayanmak, zaptiye önlemlerle baskı altına almak çağdaş bir ülkenin gelenekleriyle bağdaşmaz. Herkes yasalara uymakla yükümlüdür. Basın kuruluşlarının yasal olarak eksiği veya yanlışı olduğu düşünülüyorsa bunu düzeltmenin yolları vardır. En açık adres hukuki yollardır. Bir binanın hormonlu olması gerekçesiyle yayıncılığı beğenilmeyen bir televizyon kurumuna yönelik yapılanlar kabul edilemez. Basın kuruluşlarının her ne gerekçeyle olursa olsun baskı altına alınması girişimlerini reddediyor ve kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere; Koza TV tarafından Çukurova ilçesi sınırları içerisinde halka açık bir parkın içerisindeki bir alanın özel bir eğlence şirketine tesisi aleyhinde haberler yapılmış, ardından da ilçe belediyesi zabıtaları tarafından haberi yapan TV ve bağlı bulunduğu şirkete çeşitli uygulamalar yapılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir