• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaz Kur`an Kursları ilgiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve üç döneme ayrılan kurslarda üçüncü dönem kayıtları başladı. Batman genelinde yaklaşık 10 bin 500 öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldığı kurslar 21 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.

Konu hakkında Kur`an Kursunda ders veren merkez Şirin Cami Müezzini Resul Kızmaz, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu yaz Kur`an Kurslarının üçüncü dönemine geçmiş bulunmaktayız. Birinci dönemde elifbadan başlayıp iki ay boyunca elimizden geldikçe çocukları güzel yetiştirmek gayesindeydik. Ayrıyeten Kur`an-ı Kerim dışında dini bilgiler dersini veriyoruz. Bu dini bilgilerden; itikat, ibadet ve siyer olmak üzere üç ana tema üzerinde eğitim veriyoruz.” dedi.

Şirin Camii hakkında bilgi veren Kızmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Kurslarımız iki bölümden oluşuyor. Camide erkek çocuklar için, Caminin Kur`an Kursunda da kız çocuklar için eğitim veriyoruz. Kursumuzda 60 erkek öğrenci ile 65 kız öğrencimiz eğitim görmektedir.”

Kur`an Kursuna gelen 6 yaşındaki Ammar Alan, “Camiye geliyorum Kur`an-ı, camiyi ve dinimi öğreniyorum. Bir aydır camiye geliyorum. Ben abim ile camiye geliyorum. Kur`an dersini öğreniyorum. Şu an Elifbaya geçtim.” dedi.

Öğrencilerden Yusuf Yavuz (10) ise “Kur`an Kursuna bir ay önce başladık. Kur`an`a geçmeye 5 sayfam kaldı. Kur`an dersi dışında burada dinimizi, ahlakı, abdesti, namazı ve Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Yaz tatilimi Kur`an Kursuna gelerek değerlendirdim.” şeklinde konuştu.

Kursun çok faydalı ve verimli geçtiğini belirten Ahmet Demir (13) de, “Yaz tatilimi yaz Kur`an Kursuna gelerek değerlendirdim. Bizim hocalarımız her gün Kur`an ve temel dini bilgiler dersini veriyor. Hocalarımız çok iyidir. Hocalarımız anne ve babalarımız gibi bizlerle ilgileniyorlar. Bu kursta dinimizi, peygamberlerimizi öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kursun kız öğrencilerinden Özge Sibel Özalp (12), “Okuldan sonra yaz tatilimizi iyi değerlendirebilmek için Kur`an Kursuna geldik. Burada sadece Kur`an değil bir de dini bilgileri öğreniyoruz. Ayrıca Kur`an surelerini ezberliyoruz. Yeni bilgiler ve arkadaşlar edindik. Allah`ı seviyoruz bu yüzden kitabımız olan Kur`an-ı Kerimi okuyoruz. Kursta Kur`an`ı öğrendik, şu an okuyoruz ve gayet mutluyuz.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir