• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Gaziantep`te yaz Kur`an kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Kur`an ayında, Kuran'la buluşalım" temasıyla Türkiye genelinde başlattığı Kur`an kursları, Gaziantep`te her yaştan kız-erkek öğrencilerin yoğun katılımı ile devam ediyor.

Hafta içi her gün cami ve Kur`an kurslarında derslere katılan çocuklar Kur`an-ı Kerim`in yanı sıra dini bilgiler de öğrenerek, Kur`an-ı Kerim dersi dışında siyer, tecvit ve temel dini bilgiler dersleri alıyor.

Kur`an okumayı çok sevdiklerini dile getiren Merkez Karşıyaka Hz. Halid bin Velid Cami öğrencileri, duygularını İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattılar.

Kur`an-ı Kerim kurslarında yaz Kur`an kursları tüm güzelliğiyle devam ederken, Kur`an dersi alan öğrenciler, yaz tatilinde yüce kitabımız olan Kur`an-ı Kerim dersi almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kur`an`ı kerim dersi almanın güzel bir duygu olduğunu belirten çocuklar, “Camiye ilk geldiğimde Kur`an`ı bilmiyordum. Hocalarımızın yardımı ile şuan Kur`an`a geçtim. Camiye gelmeyi ve Kur`an dersi almayı çok seviyorum. Kur`an dersi ile birlikte aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere diğer dini bilgileri de öğreniyoruz.”ifadelerini kullandı.

Camiye gelip Kur`an dersi almaktan çok hoşlandığını ve bu durumun çok güzel olduğunu belirten bir diğer öğrenci ise, yaz boyunca çok güzel bilgiler öğrendiklerini söyleyerek, “ Kur`an dersi ile birlikte Kur`an`da olan kısa süreleri de ezberledik. Tüm arkadaşlarımın Camilere gelip Kur`an dersi almalarını tavsiye ediyorum. Hocalarımız bizlere burada çok güzel bir şekilde yardımcı oluyorlar.”dedi.

Okullar tatil olduğunda camiye Kur`an dersi almak için geldiğini ve yaz tatilini Allah`ın kitabını okuyarak değerlendirdiğini belirten bir diğer öğrenci iser, “Kur`an dersi almak güzel bir derstir. Kur`an surelerini ezberliyoruz. Ayrıca abdest almayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz. Kur`an dersinin yanında hocalarımız bizlere dini bilgi ve sosyal aktivitelerde de yardımcı oluyorlar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir