• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
`CHP yeşil alan talanı yaptı` diyen TV`ye baskın iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova ilçe sınırları içinde bulunan Doğal Park 2`deki yeşil alana ‘Jurassic Park` yapılmasına karşı çıkan halkın, şikayet ve önerilerini dile getiren TV`ye ait şirketlere, Çukurova Belediyesi zabıta ekipleri tarafından eş zamanlı baskın yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Koza TV Sahibi Haluk Vural, baskıların yayın politikalarını değiştiremeyeceğini söyledi. CHP`li İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin`in uygulamasını eleştiren Vural, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Eksik olan sadece bir şey var. Akıllı siyaset, eksik. Dürüst siyaset, eksik. Namuslu siyaset, eksik. Cebini düşünen siyaset var bu ülkede` demişti. Biz de halk adına yöneticilerden akıllı, dürüst, namuslu siyaset bekliyoruz. Cebini düşünmeyen siyaset bekliyoruz.” diyerek CHP`li belediyeye tepkisini dile getirdi.

Çukurova`da yeşil park alanı talan edildi iddiası

Vural, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koza TV`nin yayınlarından rahatsız olan CHP`li Çukurova Belediyesinin, Türkiye basın tarihine kara leke olarak geçecek bir sansür uygulamasına imza attı. Doğal Park 2`de halkın kullandığı yeşil alanın içine Jurassic Park yapılmasına karşı çıkan halkın, şikayet ve önerilerini dile getiren Koza TV`ye Çukurova Belediyesi Zabıta ekiplerinden Koza TV ve şirketlerine eş zamanlı baskın geldi. Ne tesadüftür ki baskın, Çukurovalının en fazla şikayet ettiği, hatta ayaklandığı Jurassic Park konusunun enine boyuna ele alınıp, uzman yorumcular tarafından yorumlandığı program sonrası yapıldı.  Televizyonun susturulmasının amaçlandığı baskın bir anlamda el altından sansürün de göstergesi oldu.”

Parkla ilgili iddialarını da dile getiren Vural, “Çukurova Belediyesi`nce Doğalpark 2`de halkın kullandığı yeşil alanın içine yap-işlet yöntemiyle ticari işletmelerin de olduğu Jurassic Park yapılmasına karşı çıkan vatandaşın yanında olduk. 100. Yıl Mahallesi halkı yeşil alanlarının kaybolmaması için Jurassic Park`ın başka bir alana yapılması konusunda eylemlere başladı. Koza TV`de hak arama mücadelesinde halkın sesini daha gür duyurabilmesi adına yanlarında oldu.” şeklinde ifadeler kullandı.

Basın kuruluşlarının‘Özgür Basın` etkinliklerine katılan Çukurova İlçe Belediye Başkanı Sonar Çetin`in zabıta baskını ile bir sansüre imza attığını savunan Vural, “Çetin`in Televizyonu susturma ve yıldırma politikalarıyla ilgili CHP Genel Merkezinden kendisinden ve meslek kuruluşumuz Çukurova Gazeteciler Cemiyetinden bir açıklama bekliyoruz. Siyaseti ve hizmet makamını basına yönelik saldırı ve susturmaya yönelik kullanan Soner Çetin`in buna benzer hangi çirkin uygulamalara daha imza atacağı konusunda endişeliyiz.”diye belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir