• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...
Tatvan'ın  sahili temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, Van Gölünün Tatvan sahillerinde, akarsuların göle döküldüğü noktalarda temizlik çalışması başlatıldı. Sahil şeridinde bulunan çöp yığınlarını ortadan kaldırmak ve akarsuların göle taşıdığı katı atıkları engellemek için seferberlik başlatan belediye ekipleri, iş makineleri ile hummalı bir çalışma yürütüyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, daha temiz bir Tatvan ve daha temiz bir Van Gölü için bütün imkanların seferber edildiğini aktardı.

Kıyı kesimlerinde ve göl içerisinde bulunan katı atıkların zamanla tabakalaştığını, insan sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Başkan Aksoy, “Doğal etmenler ve bilinçsizce sahil bölgesine atılan atıklar göl kirliliğine sebep olan başlıca etkenlerdir. Van Gölünün en önemli sorunu olan akarsuların taşıdığı atıklar, belirli bir zamandan sonra bölgedeki kirlenme yoğunluğuna bağlı olarak, insan sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkilemektedir. Belediye olarak başlattığımız temizlik çalışmaları çerçevesinde, sahil kısımlarında bulunan ve yıllardır tek bir kürek dahi vurulmamış alanlarda, iş makinelerimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sahil kısmını temizlemekle kalmıyor, göl içerisindeki çöpleri de kepçeler aracılığıyla sudan ayrıştırıyor ve bölgeden uzaklaştırıyoruz." dedi.

Akarsulara çökertme havuzu kurulacak

Akarsuların taşıdığı katı atıkların göl ile buluşmasını engellemek için, ön fiziksel ayrıştırma projesini hazırladıklarını ve ilerleyen günlerde bu projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Aksoy, "Belediyemize ait kesimhanenin de kıyısında bulunduğu Sapur çayının, bölgede bulunan ve kendi ile beraber getirdiği katı atıkların göle karışmasının önüne geçebilmek adına, ön fiziksel ayrıştırma projesini hazırladık. Bu kapsamda akarsuların belirli bölgelerine çökertme havuzu yaparak, katı atıkların göle ulaşmasını engelleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağımız projeyi, en kısa sürede tamamlayıp Van Gölümüzün kirlenmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız” diye konuştu.

Temizlik konusunda daha duyarlı olunması çağrısında da bulunan Başkan Aksoy, gelecek nesillere daha temiz bir doğa  bırakmak için temizliğin son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir