• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kayıp Ecrin`i son gören köylüler İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde bakkala şeker almaya giden 5 yaşındaki Ecrin Tunç'tan bir buçuk aydır haber alınamıyor.

“Telefon sinyalleri ortaya çıkartılsın”

Kızlarının bulunması için teknik takibin yapılmasını isteyen Ecrin'in dedesi Veysi Tunç, torununun en son köy girişinde görüldüğünü ifade ederek şunları söyledi; “Torunum Ecrin,45 gündür kayıp ve yapılan tüm aramalara rağmen her hangi bir ize rastlanılmadı. Ailece hepimiz sersem olmuşuz, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakandan ricada bulunuyoruz; torunumun kaybolduğu 14 Haziran`da köye hangi telefon girmişse ortaya çıkartsınlar. Telefon sinyalleri ortaya çıkartmadan torunum bulunmaz. Sizden rica ediyoruz.”

“Psikolojileri bozulan aileye hastaneye yatırıldı”

Anne ve babası başta olmak üzere tüm aile fertlerinin psikolojilerinin bozulduğunu ve şuan hastanede yattıklarını aktaran dede Tunç, torununu kaçıranlara seslenerek, “Allah rızası için torunumu bırakın artık, sizde hiç mi Allah korkusu yok!” dedi.

“Keşke onu alıp evlerine götürseydim”

Ecrin`i en son görenlerden Nezliye Acar ise şunları söyledi; “Ben o gün evdeydim, pencereden bakınca yolda küçük bir çocuk görüm. Başında bir şapka vardı, karşı taraftaki evin duvarının dibinde de 2 tane kız daha vardı. Tabi kendileri akrabamız olurlar, ama o zaman onun Ecrin olduğunu anlayamadım. Yanındaki evin misafirlerinin kızları olduğunu zannettim. Tabi daha sonra Ecrin`in kayıp olduğunu anlattılar. Birkaç gün kendime gelemedim. Aklımdan hiç çıkmıyor, keşke onu alıp evlerine götürseydim.”

“Yola doğru gittiğini gördüm”

Ecrin`i son görenlerden Sabire Aktürk de, Ecrin`i köy okulunun yanından yürürken gördüğünü ve yola doğru gittiğini gördüğünü söyledi. Aktürk, “Daha sonra annesi geldi ve kızını görüp görmediğimi sordu. Ben de yola doğru gittiğini söyledim. Ancak annesi onu bulamadı. Ne oldu, nasıl oldu bizde bilmiyoruz. Sadece yola doğru gittiğini gördüm. Allah, anne ve babasına sabır versin.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir